Александър Васекин е лидер след първите два дни на десетото

...
Александър Васекин е лидер след първите два дни на десетото
Коментари Харесай

Руснак води в класирането на силния турнир по боулинг в София

Александър Васекин е водач след първите два дни на десетото юбилейно издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN с рекорден награден фонд от 55 000 евро. Руснакът е с актив от 1345 точки (средно от серията 224.2) и води в класирането на група „ А”. Втори все още е Себи Аркуси от Румъния с 1300 точки (216.7), а трети е различен руснак Максим Еременко – 1270 точки (211.7).

От българите с най-предна позиция в шампионата е Пламен Николов, който е седми с 1240 точки (206.7). В конкуренцията досега има записани 213 индивида от 26 страни, които се борят за наградния фонд от 55 000 евро.

Както е известно, за финалите в група”А” се класират 56 играчи, като идващият уикенд ще се проведат и решаващите серии за систематизиране на крайните позиции в класирането. До тогава, всеки ден ще бъдат квалификационни игри, в които ще има нови състезатели.

У нас за SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2019 към този момент дойдоха, а и се чака в края на седмицата да се включат играчи от Швеция, Финландия, Норвегия, Холандия, Дания, Англия, Ирландия, Германия, Испания, Италия и други. Турнирът се утвърди като втория в Европа по награден фонд и в него присъединяване ще вземат най-хубавите от Стария континент.

Състезанията се организират на 20-те боулинг писти в Joy Station, Студентски град. Входът за фенове в залата е безвъзмезден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР