Александър Усик успешно защити титлите си в тежка категория. След

...
Александър Усик успешно защити титлите си в тежка категория. След
Коментари Харесай

Усик отново победи Джошуа и защити световните си титли

Александър Усик сполучливо отбрани купите си в тежка категория. След като предходната година украинецът лиши на Антъни Джошуа купите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO), нощес в Саудитска Арабия Александър Усик сподели още едно майсторско боксово шоу.

След 12 рунда зрелищен бокс съдиите присъдиха триумф на Усик по точки с поделено превъзходство (115:113, 116:112, 113:115).

Усик, който се записа в украинските отбранителни сили единствено преди шест месеца след съветската инвазия в родината му, в този момент ще се надява да притегли Тайсън Фюри за съревнование, в което да бъде коронясан като първия безспорен първенец в тежка категория след Ленъкс Люис.

Миналата седмица Фюри съобщи, че има намерение да остане в пенсия, само че към този момент остава собственик на купата на WBC.

След мача Усик и Джошуа застанаха на кръга с флага на Украйна в символ на поддръжка към страната, водеща война с Русия на своя територия.

„ Победих за моята страна, за всички хора, военни, които пазят Украйна. Благодаря ви доста, доста ”, съобщи спечелилият.

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави своя съотечественик скоро след дуела, в Туитър: „ Трудна, само че толкоз значима и нужна ПОБЕДА!

„ Защитата на купата международен първенец е знак, че всички, които са от казашки жанр, няма да се откажат от своето, те ще се борят за него и безусловно ще победят! ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР