Александър Усик се надява да направи мач с Тайсън Фюри

...
Александър Усик се надява да направи мач с Тайсън Фюри
Коментари Харесай

"Много драма, никакъв бокс": Усик критикува Фюри за победата му

Александър Усик се надява да направи мач с Тайсън Фюри за сливане на всички международни трофеи по бокс в тежка категория. След против Антъни Джошуа украинецът държи три от четирите съществени пояси - на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBА) и Световната боксова организация (WBO). Фюри е първенец на Световния боксов съвет (WBC).

" Би било грандиозно да направя мач с Фюри и да стана първият боксьор в тежка категория, който държи по едно и също време и четирите трофеи ", съобщи Усик пред " Велт ".

Последният безспорен международен първенец в тежка категория беше Ленъкс Люис през 1999 година, само че тогава международните трофеи към момента бяха три, защото WBO не беше приета от останалите. Нито един боксьор в тежка категория не е държал по едно и също време и четирите пояса.

Преди възможен мач с Фюри обаче, Усик ще би трябвало да даде реванш на Антъни Джошуа, защото в контракта им имаше уговорка за втори мач.

" Аз и мениджърът ми държим на думата си. Реваншът ще е през март или април. Ако всичко върви по проект, ще се боксирам с Фюри по-късно ", сподели още Усик.

Усик подлага на критика Фюри за успеха му в против Дионтей Уайлдър.

" Фюри падна два пъти, Уайлдър - три пъти. Няма по какъв начин да бъде по-драматично в тежка категория. От позиция на бокс обаче нямаше какво да се види и от двамата. Стояха един против различен като два паметника и се удряха брутално ", сподели още Усик.

Той се надява да направи най-малко един мач в Украйна: " Боксирах се с Джошуа в Лондон пред 68 000 почитатели, като 99.99% от тях бяха срещу мен. Крайно време е да се удрям за международната купа вкъщи. Искам го с цялото си сърце. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР