Александър Усик победи за втори пореден път Антъни Джошуа и

...
Александър Усик победи за втори пореден път Антъни Джошуа и
Коментари Харесай

Усик отново победи Джошуа и защити световните си титли

Александър Усик победи за втори следващ път Антъни Джошуа и отбрани международните си трофеи по бокс в тежка категория. На галавечер в Джада, Саудитска Арабия украинският боксьор победи след 2:1 съдийски гласа.

Двамата се срещнаха за повторно в границите на последната година, откакто през. Усик завоюва в Лондон.

Украинецът отбрани поясите във версии Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO).

Усик остава непобеден в професионалната си кариера, като това беше неговият 20-ти мач. Украинецът има 13 нокаута, само че нито един след влизането си в тежката категория през 2019 година За Джошуа загубата е трета в 27 борби измежду експертите. Британецът остава с 24 победи (22 с нокаут).

Джошуа не съумя да стане международен първенец за трети път в кариерата си.

Хронология

За разлика от първия дуел Джошуа стартира по-активно и опита да води багра. Британецът разчиташе на водещата си ръка и пускаше много удари в първия рунд, като няколко пъти съумя да пласира точни попадения в тялото на първенеца.

Първата част беше с поделено превъзходство, след което последваха два рунда на сметката на Джошуа, който изключително във втория рунд пласира тъкмо дясно кроше, с цел да поразклати Усик.

Едва след третия рунд Усик стартира да намира своя темп и ударите му започнаха да пробиват гарда на Джошуа. Украинецът сподели тичичната си скорост и чудесно придвижване, като като се изключи че пласираше удари, успяваше и да бяга от тези на Джошуа.

 Усик още веднъж победи Джошуа и отбрани международните си трофеи
© Reuters

Силен рунд в сметката на Усик беше четвъртият, до момента в който в петият първенецът продължи да има леко преимущество, само че също беше открит от Джошуа. Усик се оплака и от това, че е ударен под пояса от английския си противник.

В идната част обаче Джошуа притисна противника си към въжетата, само че се забави с нанасянето на композиция и украинецът доста бързо съумя да се измъкне.

С придвижване на срщеата Джошуа загуби от остротата си и изглеждаше, че Усик навлиза в по-добър темп. В осмият рунд придвижванията на кандидата към този момент бяха по-бавни, само че все пак Джошуа съумя да натисне премине в нахлуване, когато пласира композиция в тялото на Усик и още веднъж го притисна към въжетата, само че първенецът отново сподели положително придвижвания.

 Усик още веднъж победи Джошуа и отбрани международните си трофеи

Деветият рунд беше сериозен за Усик, който беше разтърсен съществено от Джошуа с композиция десен-ляв. Украинецът изглеждаше в сериозна рецесия повече от 40 секунди пред гонда, само че съумя да се задържи на крайници, а Джошуа не го нападна в заключителните секунди.

След паузата първенецът мина в нахлуване и беше доста по-активен, до момента в който Джошуа търсеше един удар, с който да опита да довърши Усик. Вместо това обаче точно британецът понесе повече в главата си. Само един път Джошуа съумя да отвърна Усик след канонадата от удари.

Усещайки, че губи срещата Джошуа се хвърли в офанзива в последната част, доста бързо той съумя да стигне до тъкмо ляво кроше в главата на Усик, само че украинецът се задържа на краката си. След това съкратяваше дистанцията, само че без действителна заплаха и по-скоро се стигаше до клинчове.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР