Александър Цонев и Цветан Чолев имаха продължителна закачка по линия

...
Александър Цонев и Цветан Чолев имаха продължителна закачка по линия
Коментари Харесай

Сашо Цонев нокаутира Върколака на SFC 8 - The Matrix

Александър Цонев и Цветан Чолев имаха продължителна задявка по линия на прякорите си Зайчето и Върколака, само че обещаният нокаут стана факт - Цонев съумя да надхитри съперника си и да се опази от тейкдаун, като се завъртя зад тила му и с граунд-енд-паунд предизвика реферът на кръга да се намеси и да маркира ТКО. Това е трета професионална победа на Цонев в тежка категория, а съотношението на Чолев към този момент е 1-2. На предходната галавечер на SFC Цонев записа победа с нокаут в първи рунд, като в този момент го направи в третия.

Двамата започнаха внимателно и първата мунута мина без "фойерверки ", които започнаха да се пускат от ръкавиците и на двамата след това. Чолев държеше да се движи напред и да загражда съперника си към мрежата, а Александър дебнеше момента за завършващо дясно кроше. Цветан откри лицето на съперника си с десен прав в края на частта, като това може би беше най-хубавият му удар за 5-те минути, като Цонев незабавно отвърна, а след това записва и вътрешен десен лоукик. До края двамата продължиха в стойка и разменяха по някое кроше, само че действително те не бяха толкоз тежки, колкото в средата на рунда.

Ляво кроше и два леви лоукика попаднаха в актива на Цветан на старта на втората част, а Цонев продължи с тактическо надхитряне и изчакване на миг за разпространение на дясно кроше. Едно от него попадна в задачата, само че бе парирано отчасти с ръкавица от Цветан, който подложи на къса канонада своя съперник, само че Александър се измъкна без съществени провали. Цонев пласира още две крошета и зарадва публиката, само че съперникът му не бе разтърсен и до края на рунда не се случиха повече значими събития.

В третия рунд първата значима композиция от леви и десни прави бе за Чолев, само че малко по-късно със същото се октрои и АЛександър. Двамата за първи път придвижиха за секунда борбата на земя и повишха темпото в стойка, както и размените. Към края към този момент и публиката бе наелектризирана, като Цветан направи грешката да опита тейкдаун, при който Александър се завъртя зад тила му и почна да го постанова с удари вид "чук ". Реферът на кръга побърза да приключи граунд-енд-паунд-а и да маркира техническия нокаут в актива на Цонев.
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР