Александър Томов, известен като Лупи и Сашо Апашо, потъна вдън

...
Александър Томов, известен като Лупи и Сашо Апашо, потъна вдън
Коментари Харесай

Къде изчезна Сашо Томов? Стана ли по-тих от водата след смачкано дело?

Александър Томов, прочут като Лупи и Сашо Апашо, потъна вдън земя след правосъдните борби, които водеше с Прокуратурата, още преди да бъде оневинен политикът беше видян да влиза с куфарче в кабинета на Борислав Сарафов, който по това време беше заместител основен прокурор. След това предприемачът и политик изчезна мистериозно от медийното пространство. 

Върховният касационен съд оправда дефинитивно Александър Томов по делото за длъжностно заграбване. Много хора обаче се съмняват и до ден сегашен в това решение на съда. Съмненията са, че делото е " смачкано " поради съществени финансови ползи, шушукат правосъдните кореспонденти в постройката на Темида.

Томов и Александър Гарибов бяха дадени на съд за заграбване на 3 490 000 евро, нареждайки преводи от сметката на Футболния клуб ЦСКА в интерес на " Креди Суис Солюшън Партнерс " АД.

Томов беше обвиняем и за това, че с Иван Иванов и Божко Бонев присвоили хвостохранилище и общежитие, благосъстоятелност на " Кремиковци " АД, на обща стойност близо 30 милиона лв., прехвърляйки собствеността върху тях на " Вертекс парцели " без да са заплатени.

Осъди Прокуратурата

Лупи съумя да завоюва дело за 50 хиляди лева, против Прокуратурата откакто бе упрекнат и след това оневинен по делото за източването на ЦСКА и " Кремиковци ", напомня Lupa.bg. 

Делото за компенсацията, което Томов заведе по Закона за отговорността на страната, завърши на първа инстанция през 2018 година, като в началото той претендира за 686 500 лева обезщетение, само че решението към този момент е в действие дефинитивно и компенсацията е понижено.

Никой обаче не знае какво се е случило с този иск на по-горните инстанции и за какво Александър Томов внезапно се скри от медийното пространство. 

Процесът против Томов, по който той бе обвиняем, продължи 8 години. През 2016 година той и останалите подсъдими Александър Гарибов, Божко Бонев и Иван Иванов бяха дефинитивно оправдани по повдигнатите им обвинявания за източването на ЦСКА и " Кремиковци ".

Томов и Гарибов бяха изправени пред съда за заграбване на близо 3.5 милиона евро, нареждайки преводи от сметката на ЦСКА в интерес на " Креди ис солюшън партнерс " АД. Томов беше обвиняем и за това, че с Иван Иванов и Божко Бонев присвоили хвостохранилище и общежитие на обща стойност 29 млн. лева, които са били трансферирани към завода на предприемача Васил Божков, без да са платени.

Окончателното правосъдно решение обаче беше, че нецелевото разходване на пари, взети на заем от двете сдружения, няма по какъв начин да е закононарушение, тъй като заемът е бил погасен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР