Александър Томаш не пази много хубави спомени от мачовете си

...
Александър Томаш не пази много хубави спомени от мачовете си
Коментари Харесай

Томаш е с положителен баланс на Герена

Александър Томаш не пази доста хубави мемоари от мачовете си против Левски като състезател, само че пък за сметка на това се усеща доста по-комфортно като треньор против " сините ". Това в изключително огромна степен важи в конфликтите му против тях на " Герена ", написа " Мач Телеграф ".

Бившият бранител на ЦСКА даже има позитивен баланс на стадион " Георги Аспарухов " като ментор. Победите му в турнирни мачове там са три - всичките като треньор на Берое, а загубите - едвам две. Той завоюва с по 2:1 през 2017/18 и 2018/19, а през 2019/20, когато конкурент му беше Петър Хубчев, даже надгради и стигна до триумф с 3:1. С първия тим, който води в елита - Верея - той позволи по-тежката от двете си загуби на " Герена " - с 0:4 през 2016/17. Тогава обаче той изтеза солидно " сините " при втората си аудиенция против тях - в баража за Лига Европа. Левски и Верея приключи при унизителното за домакините 1:1. Стигна се и до дузпи, при които старозагорци трябваше да вкарат единствено при едно от последните си две осъществявания, с цел да стигнат до Европа и създадат една от сензациите на века.

Елиаш и Педро Еуженио обаче биха на открито и в гредата и Левски се размина с цялостното крушение.

Томаш е успявал да не загуби и с трети от бора на " Герена ". А точно този, който води сега - Локомотив Пд. Това стана през предишния сезон, когато дуелът приключи 1:1, като скъпото попадение за гостите вкара Джовани след неточност на Пламен Андреев.

Втората загуба на Томаш на " Герена ", с изключение на тази с 0:4 с Верея, бе с Берое с минималното 0:1 през есента на 2018-а. В този мач пък единствения си гол за Левски вкара френското неразбирателство Антони Белмонт.

Основният извод от всички тези събития е, че Toмаш е един от рисковите треньори за Левски, а при триумф през днешния ден " сините " могат да изравнят успехите и загубите си от него най-малко вкъщи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР