Александър Томаш е един от най-перспективните български треньори. Роден е

...
Александър Томаш е един от най-перспективните български треньори. Роден е
Коментари Харесай

Томаш мечтае да бъда шампион и като треньор

Александър Томаш е един от най-перспективните български треньори. Роден е на 2 септември 1978 година във Велико Търново. Като футболист е първенец и притежател на Купата на България с ЦСКА, първенец на Азербайджан с “Баку”, играл в гръцкия ОФИ (Крит), украинския “Металург” (Запорожие), а у нас още в “Черно море”, “Славия”, “Берое” и “Етър”, с който става първи в “Б” група в последния си сезон като деен футболист.

Започва треньорската си кариера като асистент в “Берое” през 2012 година Пътя си на старши треньор стартира от 2013-а в “Банско”, минава през “Локо” (Горна Оряховица), с цел да стигне до елита с “Верея” през 2016 година и след това да застане отпред на “Берое” през 2017-а. Водени от него, старозагорци записаха 4 следващи турнирни победи над “Левски” и първи триумф над ЦСКА в Стара Загора от 29 години. От 22 октомври 2019 година пътищата им се разделиха.

- Минаха 100 дни от раздялата ви с “Берое”, по какъв начин оползотворявате времето без работа?
- Още първата седмица, откакто се прибрах в София, съвсем всеки ден бях в планината, потеглих на походи. Още тогава взех решение, че време за отмора няма - занапред встъпвам в треньорството, само че имам и упоритости, и самочувствие. И незабавно взех решение, че би трябвало да оползотворя всеки момент от свободното време за личностно израстване. Още в първата седмица започнах курсове по британски. Веднага по-късно отпътувах да виждам “РБ Лайпциг” против “Херта” в Берлин, тъй като Юлиан Нагелсман прави чудеса с работата си отпред на “Лайпциг”, за мен е измежду треньорите с най-голямо бъдеще в международния футбол. Естествено, че и средата, в която реализира резултатите, и финансовата част имат огромно значение, само че той впечатлява с работата си в спортно-технически аспект. Работя и в определяне на контакти, посредством които да се развъртвам като треньор. Защото за мен не е задоволително единствено да виждам мачове или да следя от непосредствена непосредственост подготвителния развой. Искам да имам противоположна връзка, да задавам въпроси, да се осведомявам от първо лице за какво се ползват тъкмо дадени елементи от процеса и по какъв начин тъкмо оказват въздействие. Иначе даже и в интернет към този момент можеш да гледаш свободно колкото си искаш тренировки, можеш да гледаш и “Байерн” (Мюнхен). Но в директната връзка и интереса към избраните елементи се крие и шансът за израстване. Да имаш опция да зададеш въпрос и да получиш отговор - за какво се прави това упражнение, какво ти дава то в формалния мач и какво развиваш с него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР