Александър Станков е от футболните хора, които не се страхуват

...
Александър Станков е от футболните хора, които не се страхуват
Коментари Харесай

Александър Станков: Някои жаби вече толкова са напълнили гушите, че даже не могат и да крякат

Александър Станков е от футболните хора, които не се опасяват да споделят това, което мислят. С някогашния треньор на ЦСКА приказваме във връзка идния Конгрес, на който ще бъде определен президент на БФС. Станков не крие, че поддържа Димитър Бербатов.

Г-н Станков, вярвате ли, че 12 октомври ще бъде датата на смяната в българския футбол?
- Искрено се надявам да бъде по този начин. Всички виждат, че има крещяща потребност от това ново начало, от свежа кръв и нови хрумвания. Трябва да се направи огромна промяна. Знаете, споделям това, което ми е сърце. Казвам това, което мисля. Може би поради това през годините съм бил издирван за изявление от Вас и Ваши сътрудници неведнъж. Но, какво ми се случи през вчерашния ден... Голяма медия ме потърси за изявление, а след към час ми се обадиха още веднъж, с цел да ми кажат, че се отхвърлят. Аз не настоявах да приказвам. Явно журналистът се е объркал...

Звучи ми като цензура, което не е обикновено...
- Не бих желал да е по този начин, само че Ви споделям какво се случи. Може би внезапно са решили, че към този момент не желаят изявление с мен, а с някой различен. Както и да е...

Борислав Михайлов обаче, даде много изявленията напоследък. Случвало се е да държи звук на сътрудници, да не желае да направи даже къс коментар след мач на националния ни тим, само че сега е много деятелен. Какво разбрахте от изявленията му?
- С Боби имаме остаряла дружба. Но, като го виждам по какъв начин приказва и се държи, както и другите от настоящето управление на БФС, изпитвам някакво необичайно възприятие. Нещо лъха на тревога. Не ми наподобяват доста спокойни.

Венцеслав Стефанов и Христо Крушарски са огромни критици на Димитър Бербатов. Единият сподели, че даже кучето си няма да му повери за разходка, че щял да го изгуби. Другият говореше за някаква количка с вар...
- Вижте, аз съм отчаян, че безмълвие резервират доста футболни хора, които заслужават и би трябвало да приказват. Явно не ги вълнува толкоз българския футбол като цяло, а вероятно да има някой пост за тях. Те резервират цялостен неутралитет в този момент. Това е малко притеснително. Собственото его или облаги не би трябвало да са над общото богатство. Всички сме във футболното тресавище, включвам и себе си включително. В това тресавище са останали няколко остарели жаби, които не стопират да крякат, и постоянно в ред. Някои от тези жаби към този момент толкоз са напълнили гушите, че дори не могат и да крякат, а единствено отварят уста. Бербатов е един пресен и огромен кол, който се забива в това тресавище. Един избавителен кол, за който би трябвало да се хванем. Това е коментарът ми по тематиката, казано метафорично.

След толкоз кавги, след неналичието на триумфи, откакто и страната сподели, че с това управление на БФС не желае да работи, за какво тези хора не желаят да си тръгнат?
- През годините съм работил с тях, имали сме другарски връзки, както споделих. Но всяка епоха си има начало и край. Явно някои хора си мислят, че в никакъв случай не се стига до този край. Трябваше да си тръгнат с достолепие. Упорстват и по този начин се компрометират още повече. И Тодор Живков преди години не вярваше, че ще си тръгне, само че се случи. Знаете по какъв начин гледаше от трибуната тогава. Има нормалности, има интервали, никой не е безконечен.

Има си цикли, за които с усмивка приказва и господин Михайлов...
- Да, има цикличност. Така би трябвало да бъде. Но, най-важната тематика е дали изборите ще преминат по разпоредбите, дали ще бъдат почтени. Аз се колебая това да се случи по този начин, както ни го разказват в този момент. Ще има нередности. Дочувам, че няма да пуснат претендентите за президент в залата. Да забележим какво ще се случи. Трябва да има бистрота и почтеност. Нека победи този, който е убедил най-добре клубовете, че е заслужен за президент на БФС.

Фенове на ЦСКА оповестиха, че ще окупират НДК за Конгреса. Очаквате ли почитатели на други тимове да последват образеца им?
- Адмирации за това решение на почитателите на ЦСКА. Показва, че те имат мнение, че са ангажирани и милеят за футбола ни като цяло. Тук е разковничето - става въпрос за футбола ни и би трябвало всички да са обединени. Знаем добре, че някои клубове не са за смяната. Хубаво е да има и почитатели на Левски там, само че да забележим...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР