Александър Станишев, Яна Титова и Ваня Николова търсят добри сценарии,

...
Александър Станишев, Яна Титова и Ваня Николова търсят добри сценарии,
Коментари Харесай

За втора поредна година CineLibri стартира Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro

Александър Станишев, Яна Титова и Ваня Николова търсят положителни сюжети, на които да оказват помощ да оживеят на огромен екран

След извънредно сполучливото първо издание на Huawei Smartphone Film Festival 2019, уредниците от известния кино фестивал CineLibri , взаимно с HUAWEI и медийната поддръжка на АртАкци я, афишират старт на набирането на кандидатури за тазгодишното, второ следващо издание. Петима финалисти ще имат късмет да трансфорат концепцията си в същинско кино благодарение на Huawei P40 Pro, като техни персонални ментори в целия развой ще бъдат потвърдени експерти в сюжета, режисурата и кинематографията в лицето на Ваня Николова, Яна Титова и Александър Станишев. А всички почитатели на киното ще могат да се включат в онлайн уъркшопи, в които тримата ментори, участващи и в журито на фестивала, разкриват част от своя опит и по какъв начин всеки може да се впусне в огромното премеждие на кино продукцията.

Всички участници, които имат интерес в региона на киното и желаят да станат част от Huawei Smartphone Film Festival 2020, могат да го създадат като изпратят трийтмънт за късометражен филм на адрес [email protected] до 2 страници, 12pt, Arial, съпроводен от биография и портфолио (ако е налично) до 17 август, понеделник, в това число.

Сред тях журито ще избере и разгласи на 20 август 5 участници, които ще се впуснат в приключението да основават кино благодарение на Huawei P40 Pro.

Всички детайлности и вести за тазгодишния фестивал могат да бъдат открити в специфичната секция Huawei Film Fest на уеб страницата atrakcia.bg. Там може да научите повече за критериите на оценяване, да получите препоръки за писане на трийтмънт, изявленията с миналогодишните спечелили и още забавни материали, които предстоят да бъдат оповестени. Актуални вести за самодейността ще бъдат оповестени и във Фейсбук събитието Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометажни филми, снимани с Huawei P40 Pro .

В atrakcia.bg ще бъдат оповестени и петимата финалисти, които ще получат Huawei P40 Pro, с цел да осъществят кино лентата си, под менторството и наставленията на екипа и журито. Той би трябвало да е с дължина от 4 до 10 минути и да бъде изпратен до 15 септември на [email protected].

Финалистите и спечелилите ще бъдат определени от жури в следния състав:

Александър Станишев




Той е един от най-известните български оператори. Снимал е над 250 реклами, американският филм Touched With Fire с Кейти Холмс, продуциран от Спайк Лий. Познаваме работата му и от филмите " Вяра, обич и уиски ", " Маймуна ", сериалите " Стъклен дом ", " Под Прикритие ", " Дървото на живота ", " Връзки”, " Столичани допълнително ", " Денят на бащата ". Документалният филм " Тайният живот на Вера " е селектиран в Camerimage 2019, Sundance 2019 и Berlinale 2019. Александър Станишев е притежател на премия за операторство от фестивала в Сламданс 2012 в Съединени американски щати, има няколко фотографски изложения и е бил част от Vienna PhotoBook Festival.

Яна Титова

Яна Титова е актриса и режисьор, чието име се подрежда измежду това на най-хубавите млади актриси и режисьори. Играла е на сцената на Народен спектакъл " Иван Вазов " и Младежки спектакъл " Николай Бинев ", снима се във кино лентата " Кецове ", " Стъпки в пясъка, " Лов на дребни хищници " и още. Носителка е на премия " Аскеер ", на премия за най-хубава женска роля на Българската кино академия, на Златна роза за поддържаща роля. Завършва влиятелния “Талант кампус” - част от паралелните стратегии на “Берлинале”. Яна е създател е на документалния филм " 88MHz ", с който печели премия на публиката на фестивала Master of Art. Пълнометражният дебют на Яна " Доза благополучие " се трансформира в един от най-успешните български модерни филми, а феновете на " Откраднат живот " могат да се насладят на работата й освен като режисьор, само че и пред камера.

Ваня Николова






Тя е измежду най-известните сценаристи у нас и драматургичен съветник на голям брой сюжети. Сценарист е на телевизионното предаване " Сблъсък “, основен редактор на италианското списание MAX, основен сценарист на сериала " Под прикритие ", " Връзки ", " Четвърта власт ". Носител е на няколко награди за най-хубав български сериал и е сценарен съветник на кино лентата " Котка против стената ", част от програмата на фестивала в Локарно.

Това звездно жури се добавя от Жаклин Вагенщайн, шеф и куратор на кинофестивала Cinelibri, и Лонгруи Циу, общоприет управител на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Мечтата на всеки, занимаващ се с кино, е да види кино лентата си на огромен екран. Това ще се случи на специфична гала в Парка на Военната Академия в София на 24 септември от 19 часа .

Зрителите ще имат опция да се насладят на петте кино лентата на финалистите и по едно и също време с тях да научат кои са огромните спечелили в Huawei Smartphone Film Festival 2020.



Победителят ще получи устройство Huawei P40 Pro, почетна статуетка, грамота, лъчение на кино лентата на специфичната ни гала, връзка в онлайн каналите на CinelLibri и Huawei, както и понижение на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

Класираните на второ и трето място участници ще получат устройство Huawei P40 Pro, лъчение на филмите им в Парка на Военна академия, грамоти, връзка в онлайн каналите ни, понижение на стойност 30% върху всички книги на Колибри;

А всички финалисти, които предадат подготвен късометражен филм, сниман с Huawei P40 Pro, ще получат 30 % понижение върху всички книги на Колибри, лъчение на филмите им в Youtube канала на Huawei и несравнимото прекарване да видят кино лентата си на огромен екран, като кулминационна точка на процеса на основаването му с скъпата помощ на тримата професионални ментори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР