Александър Сирски не е харесван нито от останалите висши военни,

...
Александър Сирски не е харесван нито от останалите висши военни,
Коментари Харесай

Зеленски смени командването с генерала, загубил Бахмут и известен като Касапина

Александър Сирски не е харесван нито от останалите висши военни, нито от бойците на фронта

 
Александър Сирски

Прочети още на:
 
В четвъртък се случи най-голямото военно разтърсване в Украйна след нахлуването на Русия: президентът Володимир Зеленски смени висшия пълководец ген. Валери Залужни с ген. Александър Сирски, някогашен шеф на сухопътните сили, написа Politico в материал, показан без редакторска интервенция от " Фокус “.

В изказване в Telegram Зеленски благодари на Залужни за отбраната на Украйна през последните две години и го помоли да остане в тима.

Двама украински чиновници обявиха пред NatSec Daily, че идващият ход на Залужни не е явен. Той има доста предложения на масата и би трябвало да избере дали желае да продължи да служи в администрацията. Има спекулации, че Залужни, в случай че напусне държавното управление, може да насочи политическо предизвикателство към сегашния президент. Медийните известия демонстрират, че Залужни също може да се концентрира върху здравето си и да се насочи към преподавателска кариера.

Въпросът в този момент е какво носи 58-годишният Сирски във войната. Най-вече той оказа помощ за отбраната на Киев против съветската офанзива и провежда сполучлива контраатака в Харков. Но Сирски е прочут и с това, че води ВСУ в месомелачката в Бахмут, изпращайки вълна след вълна войски, с цел да се изправят против огъня на съперника. В последна сметка подкрепяните от Кремъл наемници от групата Вагнер превзеха града.

Поради тази и други аргументи Сирски е извънредно неизвестен измежду редовите чиновници на Украйна.

" Много неприятно решение “, съобщи украински боен капитан пред NatSec Daily. Капитанът, сходно на други, получи анонимност, с цел да избегне възмездие или да даде своето неподправено мнение.

Друг човек, осведомен с интервенциите на Сирски, повтори това мнение. Назначаването му надали ще има позитивен резултат за Украйна, защото Сирски е възприеман от тези на фронтовата линия като непоколебим военачалник от руски жанр, който безчувствено излага хората си на заплаха. Този човек добави, че украинските войски са дали на Сирски ужасяващ прякор: " Касапин “. Капитанът удостовери, че псевдонимът е останал, както и " Генерал 200 “ — а 200 значи починали на бойното поле бойци.

Негативните мнения не престават да валят: " Ръководството на военачалник Сирски е банкрутирало, неговото наличие или заповеди, идващи от негово име, са деморализиращи и той подкопава доверието в командването като цяло “, разгласява украински боен офицер на X. " Неговото безмилостно гонене на тактически облаги непрекъснато изчерпва нашите скъпи човешки запаси, което води до тактически прогрес като завладяване на някой горски пояс или дребни села, без да имаме поради оперативни цели “.

Украински боец също показа известие в колективен чат на ветерани от борбата в Бахмут: " Всички сме прецакани “. Генералният щаб на Украйна не отговори на искане за коментар по отношение на рецензиите. Зеленски, несъмнено, изрази доверие в Сирски, наричайки го " най-опитният пълководец на Украйна “.

Също по този начин това може и да не е най-подходящият миг за каквато и да е смяна. Приемането на помощта от 60 милиарда $ в Конгреса въобще не е обезпечено. Разместването на върха на украинската войска може да втвърди скептицизма на някои републиканци и демократи по отношение на поддръжката на Америка за военните старания. Също по този начин не оказва помощ, че има и изумителен отчет на Washington Post за това по какъв начин Украйна е изправена пред сериозен дефицит на пехота тъкмо когато Русия ускорява своите офанзиви.

Следователно този ход " идва в сложен миг за Украйна, изключително когато дефицитът на муниции и жива мощ на фронтовата линия става все по-остър и към момента не е дефинирана нова тактика “, разяснява Дара Масикот, специалист по войната във Фондация Карнеги за интернационалния мир. " Наследникът на Залужни наследява доста провокации “.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР