Александър Синджелич пред съда в Подгорица Черногорският гражданин Александър Синджелич

...
Александър Синджелич пред съда в Подгорица Черногорският гражданин Александър Синджелич
Коментари Харесай

Свидетел пред съда в Подгорица отказал да изпълни руска заповед да убие Джуканович“


Александър Синджелич пред съда в Подгорица

Черногорският жител Александър Синджелич призна пред съда в Подгорица, че е получил заповед от съветския жител Едуард Шишмаков да убие през 2016 година тогавашния черногорски министър председател Мило Джуканович, съобщана черногорският вестник " Виести ", представен от БГНЕС.

Синджелич е очевидец пред Върховния съд по делото за тероризъм и проваления опит за прелом в Черна гора през октомври 2016 година.

" В момента когато Шишмаков ме попита дали мога да убия Джуканович знаех, че не мога да направя това, тъй като не съм нарушител ", сподели Синджелич и разясни, че " той не е взел участие в сходни организации ".

Той удостовери информацията, че съветските жители са пристигнали в Черна гора по искане на опозиционния Демократичен фронт.

По делото задочно са упрекнати и двама съветски жители - Едуард Шишмаков и Владимир Попов - и трима сръбски жители - Неманя Ристич, Предраг Богичевич и Драган Максич.

Около 20 души бяха задържани в Черна гора в деня на изборите на 16 октомври 2016-та. Твърди се, че те са възнамерявали да убият министър-председателя Мило Джуканович и да овладеят постройката на Народното събрание в Подгорица.

Първоначално се говореше, че уредници на опита за терористично нахлуване в Черна гора в деня на изборите са двама националисти от Русия, а задачата била смяна в настоящата власт в страната, очистване на премиера Мило Джуканович и попречване на участието на страната в НАТО ".

През февруари предходната година основният специфичен прокурор на Черна гора съобщи, че съгласно специфичната прокуратура органи на съветската страна са забъркани в осуетения опит за прелом. Русия го е замислила по този начин, че в случай че бъде оголен, виновността да бъде хвърлена върху крайни съветски националисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР