Александър СимовСамо седмица след обявяването на Инициативния комитет за референдум

...
Александър СимовСамо седмица след обявяването на Инициативния комитет за референдум
Коментари Харесай

Подла манипулация

Александър Симов
Само седмица след оповестяването на Инициативния комитет за референдум против джендър идеологията в учебните заведения, офанзивата против него стартира с цялостна пара, и то с откровени неистини и операции.
Интересното е, че тя идва от уеб сайтове, които настояват, че всеки ден са на барикадата в борбата с подправените вести и че следват правилата на почтената публицистика. Нищо сходно. Всички те, базирайки се на извънредно странни и смешни източници, гръмогласно оповестиха лъжата, че артистът Кондьо е член на Инициативния комитет за референдума (стр. 3).
Това е целенасочена офанзива против концепцията. Всеки кардинален публицист единствено с един телефонен диалог можеше да се ориентира и да разобличи измамата. Само че тъкмо в този случай, тъкмо по този проблем, уеб сайтове на десните пет пари не дават за истината. Целта е концепцията за референдум да бъде опорочена, овъргаляна в катран и пера, жигосана и натикана в ъгъла.
Само за тяхна информация.
Няма да им се получи.
Няма да им се получи, тъй като реакциите на хората бяха извънредно негативни. Не против референдума, а против гнусната неистина. Срещу лицемерието, което би трябвало да минава за публицистика. Срещу подлостта на медиите, които сякаш са против кафявите вести, само че постоянно са подготвени да станат бухалка, която да се стовари върху гърба на неуместните.

След като стана ясно, че написаното е неистина, нито един от тези уеб сайтове не се извини. Напротив - започнаха да вадят от девет кладенеца вода, с цел да настояват, че не са манипулирали, че са почтени като младенци, че не са си измислили новината. Това е част от порочната медийна среда, в която живеем. Хванатите на мястото на престъплението незабавно стартират да отхвърлят.
В цялата обстановка има една добра вест. Тази конспирация не идва от въздуха. Манипулацията не е инцидентна. Защото ползата към проведения от Българска социалистическа партия референдум нараства с всеки ден. Това се вижда и по спонтанното събиране на подписи, и по силата, която тематиката носи, когато се сложи на разискване.
Ако казусът с джендър идеологията не съществуваше, както се пробват да ни убедят демократичните съвести, за какво тогава се постанова непрекъснато да злословиш, измисляш и манипулираш тематиката?
Певецът Кондьо е бил осъждан за трафик на хора и операцията на медиите е тъкмо тук. Видите ли, търговецът на плът е против джендърите. Значи целият референдум е циничен. Трафикантите на хора желаят да спрат Истанбулската спогодба, с цел да могат да продължат с насилието.
Толкова е плоско, че даже железен либерал няма да е в положение да се въодушеви. Защото за следващ път би трябвало да повторим. Идеята на референдума не е да унизяваме другите, нито те да бъдат атакувани. Големият смисъл е да предпазим децата от токсичната идеология.
И поради това в Инициативния комитет влязоха видни общественици със забележителни биографии. Хора с позиции, хрумвания и визия. Които няма по какъв начин да бъдат унизени с измислици и неистини. В случая интригата се връща като бумеранг към тези, които я използваха.
Те са изплашени, тъй като тематиката, върху която паразитираха с години, се изплъзва от техния надзор. Заради това е време да чуем мнението на хората. Тях няма по какъв начин да излъжеш.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР