Александър СимовЧуйте записа! Чуйте целия запис! В него няма нищо

...
Александър СимовЧуйте записа! Чуйте целия запис! В него няма нищо
Коментари Харесай

На пълни обороти

Александър Симов
Чуйте записа! Чуйте целия запис! В него няма нищо от което се срамим. Това е един прям, прочувствен и мъчителен диалог. Така се прави политика.
С този медиен чук Политическа партия се опита да прави спешен пиар, когато всички станахме очевидци на тъмната, окървавена и грозна кухня, в която те редят схеми за легитимация на безчестието.
Днес към този момент излиза наяве, че тяхната опорка е била напълно вярна. Защото Политическа партия не се отклонява от записа за секунда. Вчера пералнята на Бойко Борисов беше включена на още по-мощни обороти и водачът на ГЕРБ бе определен за началник на външната комисия в Народното събрание. 
Но това не е коалиция. Не е съюз. Не е съдействие. Това е нещо като нищо друго на света. Това е аналогът на телефонните мошеници в политиката. Те пристигнаха на крилата на антикорупционен възторг, а през днешния ден към този момент са част от паралелната страна и освен това - усещат се прелестно в нея. 
Сглобката бе смазана евро-атлантически. И през днешния ден ни ръководи извънредно дясно, екстремистко държавно управление, в което ръка за ръка са Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов и Делян Пеевски. ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 
Ръка за ръка през вековете...
Подмяната през днешния ден господства в политическия живот на страната. ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи си разпределиха порциите в Народното събрание и узакониха изпирането на Борисов.
Това е жесток знак към всички гласоподаватели. Няма значение по какъв начин гласувате, няма значение за каква България мечтаете - паралелната страна постоянно взима превъзходство. Паралелната страна основава и лични инженерни политически творения, които в последна сметка се оказват планове за смазване на всяко предпочитание за смяна. 
Още в записа на Политическа партия това стана мъчително ясно. Там няма достоверна политическа полемика, както се пробват да ни убедят забърканите в аферата. Там имаше диалог по какъв начин да бъдат излъгани гласоподавателите и алчно да бъде изконсумирана властта.
ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи в случай че желаят до на следващия ден с пяна на уста да настояват, че това не е коалиция, няма по какъв начин да избягат от истината.
Дали ще го нарекат сглобка, ситуационен съюз или просто договорка, пред очите си имаме брутална подигравка с демократичните правила и с волята на гласоподавателите.
Това е отвратителният механизъм на паралелната страна. Хората гласоподават с вяра, само че в последна сметка отново получат Борисов и Пеевски. Ухилените физиономии край тях се сменят, само че резултатът е еднакъв.
Излъгани очаквания, корупция, обири, геополитически слугинаж, безизходност. 
Всичко това го изискуем на новото ръководещо болшинство.
" Чуйте записа! " - призоваваха ни те истерично.
Е, чухме го. Те са тъкмо това, което чухме тогава.
Политически търгаши без капка морал. И с Бойко Борисов на шията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР