Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в предаването България, Европа и

...
Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в предаването България, Европа и
Коментари Харесай

Александър Сиди: Борисов ще изчака какво ще му кажат американците, но ако не се получи има вариант Б

Александър Сиди, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация, в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "

В студиото при мен към този момент е съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. Здравейте.  

Здравейте. 

Г-н Сиди, като някогашни съдружни сътрудници на ГЕРБ по какъв начин гледате вие на бъдещо държавно управление сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “? 

Ами, това е най-хубавият метод да завърши тази коалиция, основана под напън. И общо взето, до момента няма съдружен сътрудник на Борисов, който по-късно да е траял с политическия си живот, в това число Христо Иванов и неговата партия преди време – обединението " Реформаторски блок “. Помните, един-два Народното събрание мисля, че пропуснаха точно поради обединението си с ГЕРБ. Все отново Христо Иванов беше вицепремиер на Борисов. Така че това е най-хубавият път за тях, тъй като в последна сметка.

Най-добрият път в кавички мисля, че го казвате, или? 

Не, споделих най-хубавият за тях и за страната ни по принцип, тъй като това са хора, докарани извън, излъгали българските жители, като Кирил Петков – извънредно безочливо и надменно, с цел да заеме някаква позиция, на която беше подложен от Американското посолство. И му е време да си взема канадския паспорт и да си бяга назад в Канада, тъй като там му е мястото. За България това е най-хубавият вид – когато " Продължаваме промяната “ просто приключат своето битие. 

Т.е. вие прогнозирате, че в случай че има в действителност едно такова държавно управление, те… 

Прогнозирам, че това държавно управление ще бъде извънредно едва, ще се занимава с проблеми, които нямат нищо общо с българските жители. Давам пряк образец. Сядат и се схващат за тяхната законодателна стратегия. Първият закон, който оферират, е Законът за домашно принуждение. Извинявайте, сигурно в страната има домашно принуждение и то е проблем, несъмнено, само че в този закон всички огромни адвокати, конституционалисти им споделиха, че има проблеми. Проблеми, тъй като се пробват да вкарат пред задния вход, а те доста добре схващат кой е задния вход – споделям го с подигравка, несъмнено, само че те се пробват да вкарат през задния вход Истанбулската спогодба през този закон. Първият законопроект, който ще се прегледа в 49-тото Народно заседание, е Законът за домашното принуждение. Вместо да прегледа да вземем за пример Закона за комерсиалната надценка, с която да свалим цените – закон, който и ние сме предложили във времето, който и в този момент служебното държавно управление е готово с него и е препоръчано на Събранието, първият закон е по какъв начин да вкараме джендърите. Извинявайте, но не е обикновено! И в действителност това демонстрира единствено, че тези хора се занимават с дневния ред на външнополитически субекти, а не с дневния ред на българските жители, за жалост.  

Тази заран вашият сътрудник и бивш водач и почетен ръководител сподели, че ще има държавно управление поради външния напън и най-много поради войната сред Русия и Украйна.    

Точно по този начин. Между Русия и Съединени американски щати, която се води на територията на Украйна, тъй като това не е война сред Русия и Украйна, защото в последна сметка украинската войска е напълно поддържана от целия Западен свят. Ежедневно се дават милиони, милиарди за въоръжаване на Украйна. И да, единственото, което е – че умират украински бойци. Но в действителност това е война на Съединени американски щати против Русия, война на Запада против Изтока, която се води на територията на Украйна. Ужасяваща, кървава война, от която обаче, махайки страстта в тази една война – ето следващият образец: ние, Полша, Унгария имаме тежък проблем с украинското зърно и с украинското жито. Имаме проблем с него, тъй като когато се създава, не се съблюдават никакви европейски правила за неговото произвеждане, само че все пак, ние солидарно би трябвало да изкупуваме. Добре де, но Европейският съюз сподели: дайте да отворим филантропични коридори, с цел да мине това зърно и да отиде да нахрани африканските дечица, тъй като те са гладни. Чудесно, няма неприятно, несъмнено – дано! В последна сметка, тези хора са във война и се пробват да осъществят своята продукция. Но какво се оказва? Реализират я в Полша, Румъния, Унгария, Словакия и България, където я осъществят на доста по-ниска цена, тъй като не съблюдават никакви европейски стандарти, надлежно цената им е много по-ниска, подбиват нашите пазари и унищожават нашето произвеждане. Ами, това не може да е взаимност. Солидарност би било тогава, когато всички дружно се опитаме да създадем по този начин, че да спрем експанзията на Русия в Украйна. Това би било взаимност. А не България, Унгария, Румъния да заплащат цената и на по-високия ток, и на по-високата газ. Ние плащаме тая цена и това е огромният проблем в действителност – каква взаимност тогава с Европейската комисия. Очевидно тези хора живеят в различен свят.  

В тази връзка, на какво се базират съгласно вас през днешния ден връзките сред партиите?  

Ами, те се базират на това кой към кое посолство гледа най-много, за жалост. Защото едните гледат към Турското посолство и изборите, които идват в Турция, другите гледат към Американското посолство, тъй като те ги инсталираха на власт. Борисов се тормози от това, че някакви хора разнасят някакви описи по някакви канцеларии и надлежно виждате, че той всекидневно става заран, обед и вечер, споделя " Аз би трябвало да ръководя с тях “. Това не го споделя поради нас, споделя го поради новия американския дипломат, който идва, който ще се пробва да ги сглоби. Иска да каже " Аз съм положителният, аз желая, но вижте – те са неприятни и не желаят “. От друга страна пък, другите споделиха доста нелепости и направиха доста нелепости. Казват по какъв начин не може по никакъв метод с ГЕРБ, само че пък въпреки това американският дипломат ще ги натисне евентуално, с цел да създадат държавно управление, тъй като Америка желае да стабилизира този собствен фронт тук, с цел да може да продължи войната си с Русия в Украйна. Това е целият въпрос.  

Г-н Сиди, с вас обсъдихме на какво се базират връзките сред партиите през днешния ден. Интересно изявление имаше Атанас Атанасов от " Демократична България “. Той съобщи, че Бойко Борисов желае да употребява " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “ за " пералня “.  

Аз го чух, само че той в действителност понякога стои като някакъв пещерен човек подобен, някак си не от тоя свят, споделя някакви неуместни неща от 90-те години, евентуално тъй като тогава е бил в дейна креативна и изобщо трудова активност. Какво значи " пералня “? Трябва да спрат да приказват по този метод, тъй като в последна сметка те ще бъдат заставени, на тях им е ясно, че ще бъдат заставени да създадат държавно управление с Борисов. И единственото, което прави, е да наслагва още повече ненавист у техните гласоподаватели. Но в последна сметка пътят е подобен, очевидно е. И второто нещо, което е извънредно необичайно за тия хора – те не могат да се научат да губят, а в действителност това да загубиш в една борба е най-важното възприятие, най-важният метод, по който можеш да излезеш напред, да схванеш къде са ти грешките. Тези хора не схванаха, че изгубиха изборите, и ги изгубиха точно с хора като ген. Атанасов и с разнообразни послания, които нямат нищо общо с дневния ред на хората. Ето, отново споделям, дневният ред на хората не е въвеждането на джендър културата. Дневният ред на хората е намаляването на цените. И в действителност тези пещерни и демократични човечета, които нонстоп се пробват по някакъв метод да трансформират и да подменят дневния ред на хората, водят до такива изявления и надлежно до такива проблеми. Помните случая с тази инфлуенсърка Емили, която в този момент има голям проблем, тъй като в действителност стартира да й пораства брада в ареста. 

Искате да кажете с него.

Да, която… Понякога мога да кажа, че тя имаше повече ефирно време от мен, това създание, тъй като то не е " тя “, то е " той “ по документи и си е в мъжкия арест, където му е мястото, и стартира да му пораства брада, както си му е реда. Но ето това ни оферират и това ни оферират тъкмо тези пещерни човечета – оферират ни да си приказваме за Емили Тротинетката и за някакви други безумия, вместо да главния проблем: по какъв начин да нахраним личните си фамилии. А това нещо може да се случи с доста простички дейности, за които сме говорили доста пъти. И служебното държавно управление, апропо, стартира да работи в тази посока. Но не – първият закон, който желаят тези хора да внесат в Народното събрание, е Законът за домашното принуждение, който вкарва през задния ход джендър идеологията. Още нещо – когато си си изгубил изборите, излез мъжки и кажи " Загубихме, направихме тази и тази неточност “, не изяснява по какъв начин някой желае да те употребява за " пералня “. Не бе, никой не желае да те употребява за " пералня “ – ти просто си изгубил изборите, втори си. Съвсем разумно е не да излезеш и да кажеш " Ама ние желаеме ротационен принцип на председателство и да изстискаме, да изнасилим Конституцията “. Няма подобен филм " ротационно председателство “. Това е първият човек в страната – ръководителят на Народното събрание, не може да го сменяме като носна кърпичка. Няма по какъв начин да стане. Само че тези хора не могат да губят и когато не могат да губят, водят след себе си тежко безумство в политическия живот, с извънредно грозни думи, с обиди едни към други, с чертане на червени линии. Каква алена линия? Извинявайте, но " Демократична България “, точно тоя ген. Атанасов беше в коалиция с Българска социалистическа партия. Всъщност това са едните, които обясняваха по какъв начин другите са ги клали преди 60-70 години, което е правилно, и тези хора се сплотиха в името на това да поуправляват няколко месеца дружно, да приберат едни пари от газа и от доставките за оръжие за Украйна. Ето за подобен морал приказваме.

И в действителност това докара и на последните избори до 35% изборна интензивност. Тя беше 40%, само че в действителност на едни 5%, като на мен да вземем за пример, ни откраднаха гласа. Моят глас беше безусловно откраднат, премахнат. Държавата сподели: не, не, ти, Александър Сиди, не съществуваш, не си ходил до изборите. И в случай че едно време, когато имаше зелени паспорти – аз съм бил дребен, само че помня татко ми и майка ми се разписваха, в паспортите пишеше " Гласувал “… 

Да. 

… в този момент при мен дори и това го няма, тъй че аз съм тотално премахнат. Моят глас " Не поддържам никого “ беше тотално премахнат, изключен, заличен.  

Защо? 

Ами тъй като подобен е законът и тъй като по този начин го направиха точно тия същите хора, апропо, реформаторите, които се възползваха по-късно – Радан Кънев безусловно нелегално влезе в Европейския парламент. И в този момент разликата е същата. 109 000 души гласоподават с " Не поддържам никого “, а бариерата е 100 000 души, тъй като махаме 109-те хиляди души, само че в случай че ги сложим, тъй като това е автентичен глас по закон, по този начин написа в закона, това е автентичен глас – дали гласуваш за партия или с " Не поддържам никого “, то е автентичен глас. Когато сложите тези действителни гласове, бариерата става 105 000 гласа, а " ИТН “ имат 103 000 гласа, да вземем за пример. Т.е. аз с моя глас съм можел да трансформира политическата картина, само че страната ми споделя " Не, ти не съществуваш! “. Именно тези " демократични “ човечета вкараха това аз да не живея. Това е демокрацията за тях. Всичко, което е комфортно, което е демократично, което е джендър, то е съвършено, то би трябвало да бъде на първа линия. Всичко останало, в случай че може да го няма.  

И още едно изявление ми се желае да разясняваме с вас – на водача на Движение за права и свободи от парламентарната естрада в сряда. Той съобщи " ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “ е равно на замяна “. И вие казахте тази дума, " замяна “.  

Ама това всички го споделят. Той не е разкрил топлата вода. Аз виждам в последно време, апропо – българският му от ден на ден се усъвършенства и повече го разбирам, което е отлично, само че не е разкрил топлата вода, изрично. Това е изявление, което вършат всички. Ако искаш да правиш смяна, не тръгваш първо да промениш метода, по който получаваме газа, с цел да можеш да получиш едни милиони комисионна, а се опитваш да промениш метода, по който живеят българските жители. Ако концепцията е да сложим Христо Иванов основен прокурор – ами, кажете, че това е концепцията, да отидем да гласуваме за референдум желаеме или не желаеме Христо Иванов да е основен прокурор, да спрем с тази тематика " Съдебна промяна “, тъй като те това схващат под " правосъдна промяна “. Не схващат да махнат НПО-тата от правосъдната система, схващат сменят, не да махнат, да сменят основния прокурор – да не е Гешев, да бъде Христо Иванов, и тогава ще стартират да се леят реки от мед и масло по улиците и всичко ще бъде отлично. Най-вероятно единствено по улиците на София, тъй като те не знаят, апропо, че съществува и друга България, която се намира отвън София. И резултатите на тези избори демонстрираха също, че те отвън София не са мощни, да не кажа по никакъв начин. Та, това е тяхната концепция за смяна по някакъв метод, тъй че това е замяна на дневния ред на хората, изрично.  

Г-н Сиди, откакто беше образувано болшинство за избор на ръководител на Народното събрание, дали това ще докара въобще до избор на държавно управление? Очакваме в този момент, в най-скоро време президентът да връчи първия мандат. Както виждаме, консултациите към този момент започнаха и на следващия ден не престават. 

Не знам дали ви прави усещане, че са доста бързо.  

Бързо ги свика да, несъмнено, че ми прави, да. 

Защото явно президентът желае доста бързо да завърши с това Народно заседание и да вървим на идващото. Това е неговото чувство. Според мен не му се сдава към момента властта. Но другояче какво държавно управление – мога да кажа по същия метод, по който направиха болшинството за ръководител, евентуално ще си създадат и такова държавно управление. Може би ще си намерят кавалерски да си менкат министър-председателя, там при тях те си менкат всичко в " Продължаваме промяната “, виждаме го това нещо. Така че най-вероятно с такава някаква концепция са тръгнали, с настройката " Сега ще сменим тоя министър, оня министър “. Казвам го с подигравка, тъй като всичкото това е безумство и парадокс. Не може да излезеш да кажеш " Не, тоя е най-големият ни зложелател, в пералня желае да ни изпере “ и в това време да седнеш да приказваш за държавно управление. От друга страна, Борисов и в този момент на консултациите също сподели " Абе, ние доста желаеме да управляваме с тях и ето ние с тях вършим болшинство “. Ами да де, но като не те желаят пък, излез и кажи какъв е другият вид. Другият вид е явен – това е Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. И аз мисля, че Борисов ще се опита тук още ден, два, три да види какво ще му кажат американците, и в случай че не успее, той към този момент загатна за вид " Б “, тъй че съгласно мен вид " Б “ също ще влезе в приложимост. Дали ще бъде с първия мандат или с третия, тъй като аз съм съвсем уверен, че президентът ще даде третия мандат на БСП… 

На Българска социалистическа партия, трети мандат на Българска социалистическа партия съгласно вас? 

Така си мисля. И тогава може би ще влезе в действие този вид. Иначе най-логично би било ходът на президента да бъде да го даде на " Възраждане “, тъй като те декларират, че могат да създадат държавно управление. Всъщност те могат да съберат, имат задоволително огромни фамилии, ще съберат дамите си, ще съберат братя, братовчеди – виждате каква им е групата, и ще образуват някакъв семейно-кланов принцип, ще образуват някакво държавно управление, което да предложат. Няма кой да гласоподава за него обаче в Народното събрание и това значи още избори и надлежно още три месеца служебна власт. Това съгласно мен се върти в главата на Радев.  

Т.е. Радев има по-голяма полза в Българска социалистическа партия. 

Е, несъмнено, че Радев има по-голяма полза да продължи да ръководи. 

Да.  

В последна сметка той беше определен за президент, а България, за негова изненада, е парламентарна република, т.е. мъчно му е да ръководи с парламенти. И по тази причина тази рецесия него сега го устройва, каквото и друго да споделя. Така че аз чакам въртележка, чакам първият мандат да не бъде сполучлив, чакам какво ще бъде трети мандат. Най-вероятно съгласно мен президентът би дал на " Възраждане “, с цел да не създадат държавно управление, въпреки че разумно би било при този вид да го даде на Българска социалистическа партия и тогава да има така наречен " избавителен мандат “ или мандат ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи. Така сметката излиза елементарно. 

Очевидно, даже и да има държавно управление, то е малко евентуално да бъде стабилно и разнопосочни са сигналите. Не липсват мненията в тази посока. Но по какъв начин ще се отрази всичко това на демокрацията и парламентаризма у нас? 

Политическите обединения отвън ГЕРБ, а и ГЕРБ, не са управлявали от доста години. Мога да кажа по национално му – гладни са. Така че и да си приказваме, че няма да издържи дълго, апропо, по този начин говореха и 2017 година за държавното управление на ГЕРБ и " Обединени патриоти “, то пък взе, че изкара целия мандат. Така че каквото и да се образува като болшинство, доста мъчно би могло да бъде свалено, в случай че не създадат доста тежки нелепости, каквито да вземем за пример Киро има очарованието и доста положителната опция да прави нелепости и надлежно съумя да се самосвали доста бързо и елементарно. Но едно държавно управление, в основата на което е ГЕРБ, това са хора, които знаят какво би трябвало да вършат и по какъв начин да заобикалят огромните кавги. Каквото и да се случва ужасяващо към ГЕРБ, Борисов постоянно се отървава от индивида, който го е приключил, и той постоянно е бял и чист пред народа. Така че това държавно управление може и да издържи, макар всичките приказки по какъв начин ще падне доста бързо. Борисов знае по какъв начин да се закрепва във властта, в случай че желае. Така че аз чакам по-дълъг живот на това държавно управление, не до локалните избори, какъвто и Франкенщайн да ни бъде препоръчан. Причината, отново споделям, е това, че политическите обединения са гладни, в смисъл, те желаят да ръководят.

И Българска социалистическа партия имат потребност да се върнат във властта, Движение за права и свободи желаят да влязат публично във властта. " Продължаваме промяната “ знаят, че могат да не престават да трансформират нещо, само че евентуално в провинция Квебек или някоя друга канадска провинция, само че в България повече тези хора не могат да трансформират нищо. Промениха задоволително личния си живот, стига им толкова! Така че в последващи избори те няма да не престават да подвигат, ще не престават да падат. Така че те също имат полза да продължи колкото се може това нещо, с цел да се закрепят по някакъв метод във властта. А " Демократична България “ – там процесите са извънредно съществени. Те се свиват непрекъснато. Тяхното електорално ядро е не повече от 4-4,5%, тъй че те прелестно знаят, че при един неуспех в този момент на последващи избори мъчно ще се съберат още веднъж с " Продължаваме промяната “ и тяхното влизане в Народното събрание, несъмнено, няма да бъде на кантар, само че ще бъдат евентуално последна политическа групировка, т.е. с най-малка тежест в един предстоящ парламент. Така че за тях също не е преференциално. В момента са втора политическа мощ и могат да трансформират, да постановат дневния ред, който те считат, че е значим. В едно бъдещо Народно заседание не биха могли.

И несъмнено, " Възраждане “ биха били най-големият победител от едни такива предварителни избори по простата причина, че те обират целия този отрицателен избор на хората, които ненавиждат. Това не са хора, които гласоподават " за “, а хора, които гласоподават " срещу “, и те ще не престават да подвигат, до момента в който България не влезе най-накрая в естествения диалог на един същински закостенял блок, за който от Вътрешна македонска революционна организация се борим от доста време. Защото ние приказваме в този момент за русофили и американофили, в България сме разграничени по тоя метод и когато кажа примерно нещо като това за войната в Украйна, което споделих доскоро, хората споделят незабавно " Вие сте русофил “. Не, аз не съм русофил, само че не ми харесва администрацията на Байдън и либералщината, и цялата тая джендър идеология, която се постанова в Европа и в България. И ето нещо, с което желая да поздравя път американците, тъй като направиха единствено преди няколко дни промени в закона, с което не разрешават джендър образованието в Съединени американски щати. Това не го вършат обаче Байдън, вършат го неговите съперници, Републиканската партия на Тръмп. Ето, има лъч вяра. Не споделям ние сме " за “ или " срещу “ Русия или Съединени американски щати, или нещо друго. Напротив, ние сме български националисти и България постоянно би трябвало да бъде над всичко, само че положителните образци би трябвало да бъдат положителни и налагането на неприятните образци, да излезеш и да кажеш по какъв начин транс хората са основата на американската нация – извинявайте, но единствено тежката деменция на един тежко болен от деменция човек може да му разреши да каже такава нелепост на американското общество. И реакцията беше, несъмнено, незабавна с приемането на закон, с който се не разрешава джендър пропагандата в учебно заведение. Не им е там мястото на тези политики. Нека като стане на 18 години всеки да дефинира с кой желае да си ляга, никой на никого не пречи в тая работа. Да не постановат тази си идеология на останалите хора. 

Г-н Сиди, един финален въпрос. Ако бяхте в този момент на мястото на партия ГЕРБ, по какъв начин бихте постъпили вие може би? 



Няма по какъв начин дсе слага на мястото на партия ГЕРБ по простата причина, че ние по напълно друг метод виждаме света.  

Говоря чисто хипотетично.  

Не мога да се слага изобщо на тяхното място. Аз не разбирам по какъв начин можеш да правиш врътки, единствено и единствено да се задържиш във властта. Не разбирам Борисов за какво подвигна ветото. Знам за какво – тъй като го е боязън от това едни хора, които пишат едни описи, по тази причина го подвигна ветото, не за друго. Но не може да се подпишеш през днешния ден и да сложиш несъгласие на Македония със личния си автограф, на следващия ден да го вдигнеш, тъй като са ти споделили в някое посолство. Не мога да се слага на негово място, изрично. За мен властта в никакъв случай не е била самоцел. Властта е средство, с което да се опитаме да подобрим живота на българските жители. Така че аз не мога да се слага в обувките на някой, чиято цел е да бъде във властта единствено поради самата власт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР