Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в Беновска пита“ в пита-Радио

...
Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в Беновска пита“ в пита-Радио
Коментари Харесай

Александър Сиди: Кирил и Асен заедно имат две жени – Лена и Линда, как си ги делят?

Александър Сиди, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 25-и юни 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Решението на Българския парламент да вдигне ветото върху РСМ.

„ Здравейте, воеводо! Добре пристигнал! „ Боят настана “, ли, „ тупат сърца ви “ ли? “, обърна се към госта си Беновска. Александър Сиди отговори: „ Никак! Ясно го беше споделил поетът преди време – „ Не народ, а мърша! “ Вчера Българският парламент не гласоподава, Българският парламент се продаде, съобщи, сътвори ден на националния срам! 24-и юни би трябвало да бъде отбелязван като ден на националния срам! Какво се случи в последните 5 години, та ние да би трябвало да одобряваме някакво си предложение на някакъв си президент на някаква страна, на който единственото предпочитание при решаването на този спор е да си постави на ревера значка, че е направил нещо! 170 национални предатели от ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи и Демократична България, с негласната поддръжка на Българска социалистическа партия, които бяха декларирали, че няма да поддържат това нещо, в действителност гласоподаваха да бъде признато едно нещо, което да бъде поставено на ревера на Макрон! Оставихме в ръцете на брюкселските служители да вземат решение съдбините на един народ, който е бил разграничен позорно преди 100 години! Народ, разграничен в две страни! “.

„ Вашият сътрудник, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Джамбазки, внесе в Народното събрание искане на Вътрешна македонска революционна организация за корекции на френския план, само че аз не видях успеваемост! “, продължи Беновска. Сиди отговори, че откакто македонският министър председател е декларирал в четвъртък, че предлагането е недопустимо за РСМ, то нашият парламент в петък единственото, което е трябвало да направи, е да излезе с декларация, че договарянията за участие на РСМ се приключват, до момента в който не извърши контракта. Той продължи, че Кирил Петков е бил назначен на поста министър председател с тази цел, само че по-странно е държанието на Бойко Борисов, който е плюл на личния си автограф. Самият Борисов е подписал контракта за добросъседство със Северна Македония, който въобще не се съблюдава. „ Но той излезе, приказва някакви нелепости по какъв начин нещата се били трансформирали! Какво се е трансформирало? Нищо! Борисов в последния миг обърна палачинката, очевидно стимулиран от нещо, какво е то не мога да кажа! “, безапелационен бе Сиди.

„ Но виждате, че Борисов още веднъж стана водач на европолитическите процеси, на балканските процеси за България! “, означи Беновска. Сиди отговори, че решението за повдигане на българското несъгласие визира генерации напред. Според него, поради нервността в Македония сега, след 10 години ние няма да спорим дали има македонско малцинство в България, а ще знаем, че има. Децата и внуците ни ще учат доста по-различна история от тази, за която са загивали десетки и стотици хиляди. „ Македония, влизайки по този метод в Европейски Съюз, тръгвайки по този път, без никаква опция ние да стопираме тяхната ненавист към България, единствено след 10 години нашите учебници ще бъдат изменени, там ще приказваме, че цар Самуил е бил македонски цар, че братя Миладинови са писали македонски песни и други сходни парадокси! Нашите деца ще считат, че на Балканите има нация, която е вековна и това е македонската нация, тъй като по този начин ще написа в нашите учебници! А по този начин ще написа в нашите учебници поради тези 170 национални предатели през вчерашния ден! “, безапелационен бе Сиди.

Александър Сиди изясни, че с Преспанското съглашение гърците са съумели да решат разногласието напълно в своя изгода. Въпреки това по улиците на огромните гръцки градове са излезли да стачкуват милиони хора. А през вчерашния ден пред Българския парламент не е имало и един човек, който да излезе и да каже, че това е национално изменничество!

„ Тогава вашият почетен водач Каракачанов на какво съображение приканва за национална гражданска война? Аз също не виждам сила, заинтригуваност, нито интелектуална, нито национална у българите да заемат позиция! “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че имат поради национална гражданска война в главата, тъй като там е по-важното. Той продължи: „ 30 години едни политици ни мачкат като народ, убиват националното достолепие като народ с концепцията само да бъдем манипулирани и ръководени по-лесно! България няма национална идея, ние не знаем като народ накъде вървим! Това, за което приканва Каракачанов, за което приканвам и аз и всички естествени хора – дайте да седнем на една маса, да се обединим, да забележим какво вършим оттук насетне с тази страна! Целта за НАТО и Европейски Съюз беше цел преди 15 години! Защото цялата тази глупост, едни 170 индивида взеха решение просто да се подмажат на Макрон, без по никакъв метод да бъде предпазен българския интерес, а българския народ спи! И в гробовете през вчерашния ден се обърнаха десетки и стотици хиляди кости на починали хора, починали по фронтовете точно поради тази Българска Македония! “.

„ Обаче следва доста значим въпрос, това слага ли на карта евро, пък даже и НАТО ориентацията на България? “, попита Беновска. Сиди отговори: „ Разбира се! Брюкселските служители докараха до такава степен, Макрон просто искаше да задоволи личното си его и да покаже, че нещо желае да свърши в това председателство! И 170 продажници и предатели взеха решение да сложат тази значка на ревера на Макрон! Българските жители остават с усещането, че Европейски Съюз притиска България, макар че сме сътрудници! Естествено, че ще се ускори омразата към тези, които унижиха България! “.

„ Но виждате, че в Европейски Съюз към този момент стартира да взима връх наклонността да има квалифицирано болшинство, по благосъстояние, по мощ на страните, а такива като нас да си кротуват и да споделят – добре, чичо ми, че ми даде малко пари! “, продължи Беновска. Александър Сиди отговори, че в действителност България не е дребна страна, само че се държи като такава, ръководена от политици без гръбнак и без мозък! „ Тази 30 годишна агитация по изпиране само че мозъците в България води до това! Народът заслужава политиците си!, безапелационен бе той.

Гласуваният избор на съмнение против държавното управление на Кирил Петков.

„ Искам да обърнем внезапно диалога, с цел да вграждаме вътре и значимата тематика, която засегнахте с последното изказване – „ народът заслужава политиците си “! Точно преди 3 дни в Народното събрание се гласоподава избор на съмнение за държавното управление на Кирил Петков и неговите съдружни сътрудници. Искам да Ви помолим да забележим късия наш коментар за тази седмица и да продължим разбора си! “, продължи Беновска и пусна седмичния коментар:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска: Г-н Кирил Петков, за какво Асен Василев се САМОжертва да няма жена, с цел да е на власт?

22 юни 22-ра

„ Промяната “ падна. „ Вратата “ към властта им затръшнаха Борисов, Слави, Доган/Пеевски и Костадинов. С „ шут “. На съмнение.

Кирил Петков: Уважаеми господин ръководител, уважаеми народни представители, уважаеми вицепремиери, министри! Искам да кажа, че беше чест за мен да повеждам държавно управление, което беше свалено от господин Пеевски, от господин Борисов, от Слави Трифонов и от госпожа Митрофанова! Това, което желая да заявя ясно, че този избор е единствено една дребна стъпка от един доста дълъг път. Това, което те не схванаха, че по този начин не могат да завоюват българския народ! Обещаваме, че ние ще продължим да отвоюваме страната си и един ден ще имаме България без задкулисие, без мафия! Една естествена, сполучлива, европейска страна! Благодаря ви!

На фона на аплодисментите на падналите от власт „ Промяната “, Българска социалистическа партия и Демократична България Кирил Петков, като един Харвардски бунтовник, като че ли, излъчваше към цялостен народ, и към Татко, и към Лена си Христо-Ботьовото „ На сбогуване “:

„ Не плачи,татко, не тъжи, че станах ази бунтовник,

бунтовник,татко, въстаник!

Но кълни, баща, проклинай таз турска черна прокуда,

дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина –

да вървим да се скитаме немили, клети, недраги!

Аз зная, баща, благ съм ти, че може млад да почина,

кат си ме, баща, родил със сърце мъжко, юнашко,

та сърце, баща, не трае да гледа турчин, че бесней

над бащино ми огнище: там, дето либе хубаво

черни си очи вдигнеше…

Дружина потегля, отива, пътят е заплашителен, само че прочут:

аз може млад да загина…

Но… стига ми тая премия -да каже нявга народът:

умря бедняк за истина, за истина и за свобода… “

И се сетих каква САМОжертва ми призна сълидерът на „ Промяната “ Асен Василев на рождения ден на майка си, 2 юли 21-ва:

Асен Василев: Между другото, знам, че няма да се излъчи през днешния ден, само че през днешния ден е 2-ри юли и майка ми има рожден ден! Искам да я поздравя от Вашето предаване, в случай че може!

Илиана Беновска: Пратете ѝ сърчице, целувка!

Асен Василев: Абсолютно!

Илиана Беновска: Обърнете се, кажете ѝ две-три думи!

Асен Василев: Честит рожден ден! И доста благодаря за моралните устои, които са заложени от майка ми!

Илиана Беновска: Майка Ви несъмнено е изиграла огромна роля в живота Ви! А имате ли жена до себе си?

Асен Василев: Не!

Илиана Беновска: Защото?

Асен Василев: Защото, в случай че имах жена, несъмнено нямаше в този момент да вляза в Министерството на финансите по този метод, по който влизам. Но по-далечната и по-дългата история е, че съм имал няколко дами до себе си, само че сега нямам!

Илиана Беновска: Какво е любовта за Вас? Нека да не я разбираме безусловно сред мъж и жена!

Асен Василев: Не, за мен е сред мъж и жена!

Илиана Беновска: Човек може да обича детето си …

Асен Василев: Нямам деца, за жалост, тъй че за това не мога да приказвам. Любовта е момента, в който сваляш всички маски и се доверяваш изцяло на индивида до теб!

Чудно, обаче, по какъв начин тази нежна душа – Асен Василев – на 21 юни 22-ра от трибуната на 47 Народно събрание говореше за някакво … “духане “…

Асен Василев: Това, което слушам, са популистки лозунги и икономическа философия, която, в случай че мога с едно изречение да я обобщя, е – да го духат бедните! Това е вашата икономическа философия!

А на 22 юни 22-ра, Асен Василев – откакто падна от власт – отиде, като Войн, измежду народа:

Асен Василев: Аз мисля, че резултатът е доста добър!

Медия: Защо?

Асен Василев: 4 гласа ни разделят от успеха!

Медия: 4 гласа, само че, очевидно, жизненонеобходими, господин Василев!

Асен Василев: След идващите избори съм сигурен, че тези 4 гласа ще ги има! Тези 4 гласа против мафията ще ги има сигурно! И знаете ли, през днешния ден, тук, българският народ си отвоюва страната!

И Кирил Петков, водачът на „ Промяната “ отиде при народа. Само, дето, не се сети да хвърли сакото и да остане по „ геройска “ бяла риза…

Кирил Петков: Приятели, благодаря, че сте тук с нас! Приятели, знаете ли какво стана през днешния ден? Днес стана нещо доста хубаво! Защото видяхме по какъв начин един човек, седящ на мрачно, господин Слави Трифонов, една мутра от Банкя, която праща есемеси само че хората в Народното събрание, един човек, който стои в „ Сараите “ към този момент толкоз години и дефинира политиката в тази постройка да се случва и през днешния ден се опита да дефинира това, с един човек, който го знаем като господин Пеевски, който гласоподава против това държавно управление и госпожа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме „ не “ на „ Газпром “ като оръжие против България – тези 4 индивида се съединиха и взеха решение, че ще смъкват това държавно управление! Наредиха на своите безусловно подвластни депутати кое бутонче да натиснат и тези хора през днешния ден нямаха правото на независимо решение!

Но това, което не схванаха, е, че това не е методът да завоюват България! Това, което не схванаха, е, че всички вие нямате бутони, които да натиснат! Това, което не схванаха, е, че дружно ще ги победим! И другари, знаете ли кое хубавото нещо? Аз имам вяра, че през днешния ден няма гласоподавател на Има Такъв Народ, който се гордее с депутатите, които са натиснали бутона дружно с ГЕРБ! Няма гласоподаватели, които се гордеят, че натиснаха бутона дружно с Движение за права и свободи! Няма хора, които да се радват да видят големите сараи не техните ръководители, а действително те живеят в бедните региони на България! Няма хора в България, които желаят да бъдат поведени от тази четворна коалиция! Това, което те не схванаха, че с днешния ход те направиха най-голямата загуба за себе си и най-голямата победа за нас! България ще бъде извоювана!

Приятели, те не схванаха и друго нещо! Е този избор е една дребна стъпка по дългия път да си отвоюваме страната и нищо не може да ни спре, тъй като сме дружно. Вие сте гарантът, че тази страна ще наподобява по различен метод след идващите избори! Благодаря ви!

Г-н Кирил Петков, за какво Асен Василев се САМОжертва да няма жена, с цел да е на власт?

Аз съм Беновска. И запитвам.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Е, господин Сиди, какъв е Вашият коментар за видяното? На мен персонално, и политически, и човешки ми стана някак тъжно! “. Александър Сиди отговори: „ Г-н Петков за първи път не излъга. Този избор в действителност е първа стъпка от един доста дълъг път. Канада е доста надалеч и тръгвайки си, това е един доста дълъг път, който той извървява! Така че го разбирам, има време да събере куфари, да се качи на аероплан, да пътува! А по повод това, то салдото е спазен. Двамата дружно имат две дами, тъй че салдото е спазен! “.

„ Дматата дружно имат две дами!? “, попита Беновска. Сиди отговори: „ Да, двама мъже и две дами! Как са си ги разпределили е друга тематика! “. Водещата помоли събеседника си да посочи за кого приказва. Сиди отговори: „ За Кирил, Асен, Лена и Линда! “.

Беновска означи: „ Но има и други хора, които имат дами – Лорер и неговата брачна половинка! “. Сиди отговори: „ Това е друга посока, Лорер и неговата брачна половинка са извънредно сполучливи политици, и по тази причина могат да ръководят големи ресори! Важно е България да има такива хора! Единият ръководи в едното министерство, другият в другото, това са хубави неща, шуробаджанащината от дълго време е разказана в нашата политика и я виждаме онлайн! “.

„ А от кой желаят да отвоюват те тази страна, наречена България? “, попита Беновска. Сиди отговори: „ Когато назначиш приятелско-семейния си кръг, назначиш на тази жена, с която отивате на някакви секрети места да си говорите някакви секрети неща и да се държите за парапета, назначиш мъжа ѝ за ръководител на Народно събрание – това се споделя шуробаджанащина несъмнено! Когато на вицепремиера жена му отива да работи на върховен държавен пост в друго министерство – това се назовава шуробаджанащина! През предходната година те назначиха приятелско-семейния си и освен фамилен, само че непосредствен съкровен кръг в другите държавни институции и в този момент хората просто желаят това да се промени. Тези хора несъмнено ще водят борба. Но както сподели господин Петков, дълъг път имат пред себе си, би трябвало да си върви за Канада, аз го разбирам, би трябвало да си стяга куфарите! “.

Ще се върне ли Вътрешна македонска революционна организация в ръководството и какво дейно може да направи, с цел да върне ветото?

„ А Вътрешна македонска революционна организация, вие ще се върнете ли в политиката? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че Вътрешна македонска революционна организация е в политиката. Водещата означи, че Вътрешна македонска революционна организация е в политиката, само че не е на позиции, на които интензивно може да построява публичното мнение и да вземат участие в процесите. Сидиотговори: „ Не сме, тъй като българската политика е тежко двуличие, неистина и напълно опорки, които се случват непрекъснато! Когато предходната година разказахме за какво останахме с Борисов до края – през вчерашния ден българските жители схванаха! Ще забележим дали са го разбрали на идващите избори! През 2020, когато бяха митингите, когато имаше апели към нас да не оставаме в това държавно управление, ние знаехме, че Борисов в края на годината ще съобщи Македония и ще вдигне ветото! “.

Водещата попита госта си за какво толкоз са се разочаровали от Борисов. Той отговори, че водачът на ГЕРБ е предал себе си. Беновска пусна запис от митинга на Вътрешна македонска революционна организация пред дома на Борисов, когато се стигна до напрежение, и попита какви въпроси е желал да зададе на Борисов Ангел Джамбазки. Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация отговори, че Джамбазки е носил няколко книги по македонския въпрос, които е желал да даде на Борисов. Сиди продължи: „ Беше се събрала цялата му парламентарна група и им зададохме въпроса, ние с тези хора бяхме 4 години дружно, с тези хора 4 години работихме по позицията на България през 2019 година, по контракта за добросъседство и внезапно тези хора обърнаха палачинката! Сред тях имаше хора, които до понеделник, вторник си късаха ризите, че в никакъв случай няма да се случи това изменничество. И на идващия ден ги видях на конференцията по какъв начин стоят тихичко и кротичко откъм гърба и слушат по какъв начин Борисов подвига ветото. На другия ден отидоха и спокойно, безшумно и добродушно гласоподаваха в Народното събрание! Това не го разбирам, тъй като в последна сметка това ни обиди! Когато говорихме дълго време – ние оставаме в това държавно управление, с цел да защитим българския народен интерес в Македония – всички ни се подиграваха! Ние знаехме, че още 2020 година ще се случи това, което се случи през 2022 година! Вътрешна македонска революционна организация беше „ изчегъртано “ като най-лошото нещо, което се е случило на тази земя! И в това време видяхме, че новите, които пристигнаха, дружно със старите, направиха едно само нещо – да предадат българския народен интерес, да предадат Македония и да накарат душите на хиляди хора да кървят сега от това национално изменничество!

 „ Какво дейно ще извършите Вътрешна македонска революционна организация, вероятно, с цел да може да санирате българската позиция? “, попита Беновска. Александър Сиди отговори: „ Ще създадем всичко допустимо да се върнем назад във властта! Защото с 12 депутати успяхме да наложим ветото и в този момент ще създадем всичко, което е по силите ни да се върнем назад във властта, с цел да можем да наложим ветото по същия метод, с цел да можем да защитим българския народен интерес! Македония има място в Европейски Съюз само реформирана, само решила всички въпроси, подписани в контракта за добросъседство! “. Така приключи диалогът между Александър Сиди и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във  и в  пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 25-и юни 2022 г.   

Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР