Александър Петрович бе назначен за временен селекционер на националния отбор

...
Александър Петрович бе назначен за временен селекционер на националния отбор
Коментари Харесай

Александър Петрович застава начело на националния тим на Хърватия

Александър Петрович бе назначен за краткотраен селекционер на националния тим на Хърватия по баскетбол за мъже, оповестиха от локалната баскетболна федерация. Той наследява на поста Дамир Мулаомерович.

63-годишният Петрович, който имаше задачата да понижи листата с възможни претенденти за нов старши треньор, ще води отбора в идните мачове от предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Хърватите имат дуели с Австрия в Грац и против Полша в Загреб, надлежно на 10 и 13 ноември. Специалистът ще остане отпред на тима и за идващия квалификационен прозорец на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) през февруари 2023 година.

„ Това не бе посоката, която чаках преди четири седмици, само че поради диалозите с евентуалните претенденти и играчите, може би това е разумното решение “, изясни Александър Петрович.

Хърватия отпадна от квалификациите за Световното състезание през 2023-а след първия стадий, а в група Е на предварителните пресявки за Евробаскет 2025, в които взе участие и България, все още има две победи от два мача. На Евробаскет 2022 хърватите отпаднаха на осминафиналите след проваляне от Финландия с 86:94.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР