Александър Петров и Руслан Боширов, обявени от Лондон за извършители

...
Александър Петров и Руслан Боширов, обявени от Лондон за извършители
Коментари Харесай

Аферата Скрипал се разраства - обвинените проговориха

Александър Петров и Руслан Боширов, оповестени от Лондон за причинители на отравянето с „ Новичок “ на Сергей Скрипал, обявиха в изявление, че дейностите на английските управляващи са „ преобърнали живота им наобратно “.

В изявление с основния редактор на RT Маргарита Симонян на отбелязването, че наподобява под напрежение, Боширов отговори: “А по какъв начин бихте изглеждала вие?...Когато вашия живот просто внезапно го прекатурват с краката нагоре? Просто един ден. И го прекършиха. “

Петров и Боширов сами инициирали изявлението, те се обадили по мобилния телефон на Симонян. Те удостоверили, че имената им са си същински и че в действителност оповестената в английските медии тяхна фотография от Солсбъри е същинска. Те споделиха, че пътували до Англия, „ с цел да се откъснат “, а не по настоятелен аргументи.

Отишли като туристи.

Миналата седмица английската прокуратура разгласи за търсене двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, по обвинявания в опит за ликвидиране на някогашния двоен съветски сътрудник и щерка му с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок “.

Премиерът Тереза Мей сподели, че те са чиновници на съветското военно разузнаване (ГРУ) и работили със глоба от най-високо равнище.

Руският президент Владимир Путин заяви през вчерашния ден, че двамата мъже, които Англия подозира в отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал с нервозен сътрудник, не са нарушители и са били разпознати като цивилни.

"Ние знаем кои са те, намерихме ги. Те са цивилни, несъмнено ", сподели той във връзка изказванието на английските управляващи, че двамата обвинени са членове на съветската военна разследваща работа.

Путин прикани двамата мъже да приказват с публицистите. "Надявам се, че ще се изправят и ще опишат за себе си ", сподели той. "Няма нищо особено там, нищо незаконно, убеждавам ви. Ще забележим в близко бъдеще. “

Бившият полковник от съветското военно разузнаване Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха открити на 4 март в безсъзнание на скамейка в центъра на град Солсбъри. Експерти откриха, че те са били отровени с създаденото в русия нервнопаралитично вещество "Новичок “.

Скоро по-късно министър председателят Тереза Мей изиска от Москва пояснения във връзка със случилото се. Отравянето на Скрипал докара до съществено изостряне на връзките сред Лондон и Москва – Англия експулсира 22 съветски дипломати, Русия работи огледално. Скоро десетки страни потеглиха по стъпките на Лондон и изгониха десетки съветски дипломати.

На 30 юни в градчето Еймсбъри, близо до Солсбъри, беше приета в болница 44-годишната Дон Стърджис, която е била в контакт с нервнопаралитчно вещество. Тя умря на 8 юли. Нейният другар, 45-годишният Чарли Роули, също е бил токсичен, само че оцеля. Организацията за отбрана от химическото оръжие неотдавна съобщи, че причина за гибелта на Дон Стърджис отново е "Новичок “.

Ново отравяне с „ Новичок “ в Англия

Защо Сергей и Юлия Скрипал не умряха

Какво е „ Новичок “ – отровата против Скрипал и щерка му

Бивш съветски шпионин е в сериозно положение след допир с незнайно вещество

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР