Александър Петков е на 36 г. Роден и израснал в

...
Александър Петков е на 36 г. Роден и израснал в
Коментари Харесай

Александър Петков, кандидат за общински съветник в Благоевград от ГЕРБ : Политиката, насочена към хората, се прави със сърце

Александър Петков е на 36 година Роден и израснал в Благоевград. Повече от 10 години се занимава с юношески политики, неофициално образование и овластяване на младежите. Участвал е в редица семинари и подготвителни курсове по тематики, свързани с езика на омразата, битка с домашното принуждение и битка с дискриминирането.

Член е на Обществения съвет по въпросите на младежта към Министъра на младежта и спорта. Областен координатор е на МГЕРБ-Благоевград и в идните избори за общински съветници и кметове е под номер 6 в листата на ГЕРБ.

Защо решихте да се включите в битката за общинския съвет?

Реших да се кандидатирам, тъй като имам вяра, че младежите имат място в локалната власт и могат да допринесат за развиването на общината, в която живеят.

Какви ще бъдат Вашите съществени цели и цели, в случай че бъдете определен за общински консултант?

Основната ми цели, в случай че бъда определен за общински консултант, са свързани с развиването на младежите от общината. По съответно – вложение в младежите – образования, курсове, академии. Задържане и привличане на младежи от близки обитаеми места за да изградят кариера и да основат фамилии в Благоевград. Подкрепа за стартъп компании и срещи с фондове, които поддържат и финансират положителни стартъп хрумвания. За тези хрумвания ще помогне и построяването на High-tech Blagoevgrad. И не на последно място – диалози и срещи с локалните юношески неправителствени организации за общо решение на проблемите, които изникват по време на тяхната работа. Тук е мястото и на Фонд „ Култура “, който в последните години не мисля, че работи добре. Смятам, че е нужно към експертния съвет на фонда да бъдат включени представители на неправителствения бранш. Нужно е да се усили и оптималния размер на сумата, която може да се дава за осъществяване на утвърдените планове, а точно до 20 000 лева Самоучастието също би трябвало да се усили, което ще докара до по-добро осъществяване и по-голяма отдаденост на самите кандидатстващи организации.

Какво бихте създали за младите фамилии?

Ние от ГЕРБ постоянно сме работили интензивно и сме подкрепяли начинания в помощ на младите фамилии. В последните две години Община Благоевград подкрепя младите фамилии с еднократна помощ при раждане на дете. Ако бъда определен за общински консултант, ще предложа в идващия бюджет да залегне нарастване на тази помощ с 30%, което би компенсирало действителната инфлация от последните години. Ще работя за създаване на най-малко още една детска градина и реновиране на площадките в някои от съществуващите филиали. По този метод нашите деца ще могат да порастват в една по-приветлива среда и да имат нехайно детство. Ще поддържа да продължи подпомагането за ин-витро процедури за двойки с репродуктивни проблеми.

Няколко думи за сферата на образованието?

Материалната база в учебните заведения на територията на общината е добра. Разбира се, че постоянно има какво повече да се направи и ще работя за създаване на изкуствени терени в дворовете на няколко учебни заведения, които да могат да се употребяват както от възпитаници, по този начин и от други младежи след привършване на образователния развой – безплатно.

Тук е значимо да загатна и друго – към момента е настоящ казусът със постройката, в която се обитават Езикова гимназия и Математическа гимназия. През образователната 2026-2027 година всички учебни заведения би трябвало да преминат на едносменен режим на образование, което допуска едно от двете учебни заведения да се разположи в друга постройка. Ще търсим вид това да се случи.

За да подобрим сигурността на учениците ще работим за увеличение на обсега на видеонаблюдението към всички учебни заведения.

Ще Ви върна още веднъж на тематиката за младежите – по какъв начин ще си взаимодействате за Неправителствени организации бранша и младежите?

Ако бъда определен за общински консултант, възнамерявам да провеждам постоянни срещи с младежи от общината, с цел да мога да схвана техните проблеми и хрумвания. Ще бъде основан и особено умишлен уеб страница, посредством който също ще може да се реализира връзка с младежите и неправителствените организации от Благоевград. Само и само дружно можем да работим по проблемите и да сътворяваме решения.

Виждаме една доста мръсна акция

Да, за жалост се следи мръсна акция и това е по този начин в последните няколко години. ГЕРБ обаче постоянно сме водили акции очи в очи, за нас са значими срещите с хората. Насаждането на ненавист и сътворяването на жълти вести за съперниците в никакъв случай не е работело в дълготраен проект. Който вее ветрове, жъне стихии. Политическите разлики са нещо обикновено, само че би трябвало да бъдат решавани с разговор и отбраняване на концепциите. Силно имам вяра в положителното и знам, че единствено и само без ненавист можем да работим качествено за развиването на нашата община и обичания ни Благоевград.

Какво бихте споделили на хората, с цел да Ви поддържат в идните избори?

Политическа партия ГЕРБ е най-голямата партия в страната, а МГЕРБ е най-голямата младежка организация. През годините сме потвърдили, че можем да работим за развиването на общините и страната. Всеки човек има право на избор, който би трябвало да бъде осведомен. Благодаря на Вас, че давате естрада на претенденти, с цел да могат да показват вижданията си за развиването на общината.

Ще се обърна и към младежите от общината: Младите сме освен бъдещето, ние сме и сегашното. Заедно можем да вървим по пътя напред и да решаваме проблемите, които се появяват по пътя ни. Вашата поддръжка ще ме окуражи още повече да работя за Благоевград.

Вярвам, че политиката, ориентирана към хората, се прави със сърце!

Мога да бъда Вашия представител в Общинския съвет, в случай че ме подкрепите с номер 7 в бюлетината и персонална преференция 106.

Купуването и продаването на гласове е рпестъпление.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР