Александър Овечкин вкара решителния гол 67 секунди преди края и

...
Александър Овечкин вкара решителния гол 67 секунди преди края и
Коментари Харесай

Вашингтон поведе в серията срещу шампиона Питсбърг

Александър Овечкин вкара решителния гол 67 секунди преди края и донесе триумфа на Вашингтон с 4:3 над носителя на купа " Стенли " Питсбърг като посетител, а столичани поведоха с 2:1 победи в полуфиналната серия в Източната конференция на Националната хокейна лига.

Овечкин добави и асистенция, а Джон Карлсон, Чандлър Стивънсън и Мат Нисканен също се разписаха. Никлас Бекстрьом приключи с 3 асистенции, а вратарят Брейдън Холтби отрази 19 шайби.

Джейк Генцел и Сидни Кросби се отличиха с по гол и асистенция за първенците, Патрик Хорнквист също вкара, само че това не беше задоволително.



В полуфиналите на Запад Уинипег навакса пасив от 0:3 след първия интервал и доближи до триумфа със 7:4 над гостуващия Нешвил и също поведе с 2:1 победи в серията.

Домакините стигнаха до поврат още през втората част, в която вкараха четири безответни гола, само че нанесоха решаващия удар с нова серия от три попадения в последните пет минути на дуела.

Блейк Уийлър и Дъстин Байфюлиън се отличиха с по два гола и асистенция за Уинипег, Пол Щастни способства с попадение и две асистенции, а Брендън Танев и Якоб Троуба също вкараха.

Вторият гол на Уийлър и попадението на Тонев пристигнаха в последните 51 секунди на дуела.

Майк Фишър, Пи Кей Сабан и Остън Матюс дадоха типичен задатък на Нешвил още преди края на първата част, а в следствие Филип Форсберг изравни за 4:4 по-късно повече от седем минути и половина игра в третия интервал, само че спечелилите от постоянния сезон не удържаха в края.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР