Александър Овечкин отбеляза 30-и хеттрик в кариерата си, а Чарли

...
Александър Овечкин отбеляза 30-и хеттрик в кариерата си, а Чарли
Коментари Харесай

Овечкин направи поредна крачка към рекорда на Грецки с хеттрик срещу Монреал

Александър Овечкин означи 30-и хеттрик в кариерата си, а Чарли Линдгрен направи 31 спасявания при успеха на Вашингтон Кепиталс с 9:2 против Монреал Канейдиънс в мач от постоянния сезон на НХЛ.

Овечкин записа голове номер 804, 805 и 806 в дългата си кариера. Така той към този момент е на 88 попадения от безконечния връх на Уейн Грецки, който в продължение на десетилетия изглеждаше неосъществим. Руснакът към този момент е с 26 гола през този сезон, откакто се разписа шест пъти в четири мача. Овечкин се движи и по проект за десетата си година с 50 или повече попадения - с една повече от Грецки.

Линдгрен, който изнесе отличен мач против първия си тим в НХЛ, е с девет победи в последните си 10 старта. За Вашингтон се разписаха още Ерик Густафсон, Гарнет Хатауей, Ник Дауд, Дилан Стром, Антъни Манта и Маркус Йохансон. Така Капс са с 11 победи в последните си 13 мача.

Коул Коуфийлд вкара 20-ия и 21-ия си гол за сезона, само че Монреал загуби за пети следващ път.

Алекс Тък се разписа в продължението с втория си гол и Бъфало Сейбърс надделя с 4:3 най-успешния тим от началото на сезона Бостън Брюинс. Тейдж Томпсън също бе прецизен с 27-та си шайба за сезона, а Уко-Пека Луконен спря 37 удара за намиращите се в серия от шест победи Сейбърс.

За Бъфало вкара и Дилан Козънс, който изравни резултата 1:37 минути преди края на постоянното време. Брад Марчанд, Патрис Бержерон и Давид Пастърнак пък означиха головете за Брюинс.

Майкъл Бънтинг вкара два пъти, а Остин Матюс и Ти Джей Броуди бяха точни през 24 секунди за победа на Торонто Мейпъл Лийфс с 6:2 против Колорадо Аваланч. Мич Марнър и Пиер Енгвал също се разписаха за канадците, а Мат Мъри спря 26 удара за триумфа.

Александър Георгиев отрази 19 шайби за първенците, преди да бъде сменен от Йонас Йохансон. Той отрази всички седем до края.

Стивън Стамкос вкара 498-ия гол в кариерата си и Тампа Бей Лайтнинг победи с 5:3 Аризона Койотис в различен мач от новогодишната стратегия на НХЛ. Канадецът не се бе разписвал в шест следващи дуела, само че спря " сушата " при числено преимущество 11:12 минути след началото на втората третина и изравни Глен Андерсън на 47-о място във безконечната класация на реализаторите.

Капитанът на Тампа направи и асистенция в последната третина, с която изравни Пат ЛаФонтен на 89-а позиция по асистенции със общ брой от 1 013. Останалите голове бяха дело на Брейдън Пойнт, Михаил Сергачов, Алекс Килърн и Брендън Хагел. За Пойнт това маркира клубен връх с шайба в осмо следващо домакинство.

Райън Хартман вкара два пъти за победа на Минесота Уайлд с 5:2 против Сейнт Луис Блус. Джордан Грийнуей, Мат Дъмба и Джаред Спърджън също бяха точни за Уайлд, а Марк-Андре Флюри избави 29 удара. Той бе преодолян от Кале Розен и Роберт Бортуцо.

Фредрик Олофсон вкара първи гол в кариерата си и той се оказа надвит за Далас Старс при 5:2 против Сан Хосе Шаркс. Джо Павелски означи още едно попадение и направи две асистенции, а останалите голове бяха дело на Джейсън Робъртсън, Рууп Хинтц и Еса Линдел.

Густав Нюквист вкара два пъти с човек по-малко и Кълъмбъс Блу Джакетс надделя Чикаго Блекхоукс с 4:1. Емил Бемстрьом и Кирил Марченко също бяха точни за спечелилите, които прекратиха серия от седем следващи провали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР