Александър Морфов е осъществил втората си акция Фулмастер“ в Народния

...
Александър Морфов е осъществил втората си акция Фулмастер“ в Народния
Коментари Харесай

Морфов драскал в Народния театър след запой с Тончо Токмакчиев

Александър Морфов е осъществил втората си акция „ Фулмастер “ в Народния спектакъл след запой с комедийния артист Тончо Токмакчиев и три дами. Това разкри  „ Филтър “, базирайки се на  хора от личния състав на ресторанта в спектакъл, които са били очевидци на събитията на 7 януари, събота.

Всичко се случва след постановката на обновеното зрелище на Александър Морфов „ Животът е прелестен “ от Николай Ердман. Оригиналното заглавие на творбата е „ Самоубиецът “, я тя е неразрешена от цензурата в продължение на десетилетия. Спектакълът на Морфов за прочут интервал пада от афиша на първата ни натрупа, само че откакто Васил Василев става шеф, тя е обновена. По време на възстановителните подготовки Морфов прочувствено е благодарил на сътрудниците, които вземат участие в представлението, макар че с част от тях не си приказва. Причината е абсурдът в Народния спектакъл в края на октомври, когато именитият режисьор надраска вратата на Велислава Кръстева с обидни надписи и изкърти табелката с името й. Кръстева е сегашен пиар на театъра и някогашен на Движение за права и свободи, като на последните избори придружи Доган по време на гласуването. Огромната част от актьорите и чиновниците в Народния спектакъл са възмутени от това, което Морфов е направил, и поддържат шефа Васил Василев, който също показва отрицание за дейностите на режисьора.

След края на представлението на „ Животът е прелестен “ Морфов, три дами и Тончо Токмакчиев сядат да отпразнуват в ресторанта на театъра. След почерпката режисьорът явно е събрал още една солидна доза национализъм в гърдите си и взема решение да продължи протестната си акция от октомври. Този път обаче случката е запечатана от камерите, които охраняват общите пространства в театъра. Всичко се случва след среднощ. На втория ден след акцията нея Александър Морфов дава изявление за уеб страницата „ Площад Славейков “, в което признава авторството на надписите. В същото време в формален отговор до редакцията на „ Дневник “ шефът на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ Васил Василев разкрива, че през нощта на 7 против 8 януари е регистриран вандалски акт от лице, което драска надписи по вратите на служебни пространства в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Именно информацията в този формален отговор, че има видеорегистрация на вандалския акт от камери, които охраняват общите пространства на постройката, бе повода „ Филтър медиа груп “ да изиска достъп до въпросните фрагменти поради големия публичен интерес по тематиката. Още повече, че свадите непрекъснато са подклаждани от избрани кръгове, които нямат интерес театърът да се развива в посоката, която е почнал.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР