Александър Михайлов и Чавдар Христозов са новите членове на Съвета

...
Александър Михайлов и Чавдар Христозов са новите членове на Съвета
Коментари Харесай

Нови членове на Съвета на директорите на ДКК

Александър Михайлов и Чавдар Христозов са новите членове на Съвета на шефовете на Държавна консолидационна компания (ДКК) от квотата на представителите на страната след извършен конкурс на Министерство на стопанската система.

Александър Михайлов има забележителен опит в обществени и частни сдружения в региона на военно-промишления комплекс от 2012 година насам, като е заемал разнообразни, в това число висши управителни, длъжности. От юли 2017 година до октомври 2018 година е изпълнителен шеф на „ Кинтекс “ ЕАД. Притежава и административен опит в държавни ведомства.

Чавдар Христозов има богата експертиза в региона на търговията и мениджмънта в разнообразни сдружения. През последните седем години е бил консултант по търговско-икономическите въпроси и началник на СТИВ-Москва към министерство на стопанската система, дирекция „ Външноикономическо съдействие “. В интервала 2007 – 2009 година е бил зам.-председател на държавна организация „ Държавен запас и военно краткотрайни ресурси “.

Ваня Караганева, която е самостоятелен представител на Съвета на шефовете на ДКК от септември 2021, към този момент е представител на страната след състезанието на министерството. Тя има богат административен опит в Народното събрание още от 1993 година. През 2013 и 2014 година работи като шеф кабинет в министерства на служебните държавни управления. В 42-ото и 43-ото Народно заседание е основен експертен помощник в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Новите членове се причисляват към досегашния управителен състав на ДКК, който включва Рая Каназирева (изпълнителен директор), Радостин Вазов и Диляна Софиянска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР