Александър Маслянков от Велико Търново може сам да си прочете

...
Александър Маслянков от Велико Търново може сам да си прочете
Коментари Харесай

Алекс ли е новото дете чудо на България? Той е само на три годинки, но това, което прави, ще ви изуми!

Александър Маслянков от Велико Търново може самичък да си прочете приказка за лека нощ, нищо, че е единствено на 3 годинки, написа " Борба ".

Не е проблем да си направи и план-график за обичаните телевизионни излъчвания и филми за вечерта, изписвайки заглавията им върху бяла дъска, както и да приготви лист с покупките. Обожава математиката и за секунди пресмята задания, каквито вземат решение второкласници в учебно заведение. Може да брои до 100 и назад на български и британски език, знае посоките – ляво и дясно и още куп други неща, които са присъщи за доста по-големи деца.

При диалог със Санди, както го назовават родителите му, човек тотално не помни, че мъникът в действителност е на такава нежна възраст. Момченцето дава отговор впечатляващо интелигентно на всички въпроси, приказва на „ Вие “ при запознанство и не се тормози да пита за всичко, което му се стори забавно.
Майка му Кремена показа, че не инцидентно той усвоил четенето, писането и смятането толкоз дребен.

„ Аз се интересувам от разнообразни способи за ранно детско развиване, които спомагат малчуганите да разпрострат капацитета си за учене. Той демонстрираше интерес към всяка информация, която му поднасях и го заобикаляше. За него бебешките играчки не бяха атрактивни, харесваха му книжките, където има букви и числа. Той стартира самичък да се пробва да ги написа, без да му държа ръката “, описа майката.

С нейна помощ научил цялата писмеността и напълно самичък почнал да чете на срички. Днес произнася безпрепятствено всички думи и изцяло схваща смисъла на текста. Когато пък пътува с родителите си постоянно чете пътните табели. Кремена описа, че постоянно се случва да попада с куриозни обстановки по този мотив. Миналата Коледа всички госпожи от групата му в детската градина, която посещава, вложили сили да опазят от погледа на Санди записка, на една от вратите, с подаръците, които белобрадият дъртак щял да донесе.

Момченцето чете единствено и менюто в заведенията за хранене. „ Наскоро бяхме в ресторант, където той искаше да обядва пилешка чорба, само че сервитьорът ми сподели, че е свършила и аз му поръчах друга. Тогава Санди попита за какво съм го направила, в случай че в менюто написа, че има пилешка чорба “, описа Кремена.

Момченцето обожава математиката и с лекост събира и изважда. Майка му купила първата брошура за броене с двуцифрени и трицифрени цифри през септември 2017 година.

Още на 2 години пък почнал да върви на британски език. Бил най-малкият в групата и се налагало да седи в скута на майка си, с цел да бъде изправен на чина. Мъникът е ходил и на уроци по съветски език, където научил и съветската писменост. Освен всичко останало той има и музикален гений, който развива по време на занятия по цигулка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР