Александър Маслянков чете и пише от 3-годишен, решава задачи за

...
Александър Маслянков чете и пише от 3-годишен, решава задачи за
Коментари Харесай

Българче чете от тригодишна възраст и печели медали по математика навсякъде

Александър Маслянков чете и написа от 3-годишен, взема решение задания за наслаждение и има златни медали от всяко математическо съревнование, в което е взел участие. Без подозрение дребният гений може да бъде наименуван дете знамение и талант.

Страстта към математиката и числата носи наслаждение и задоволство в всекидневието на второкласника от Велико Търново, който преди броени дни навършва 8 години. Санди, както се обръщат към него родителите му, е толкоз добър в сметките, че печели безапелационно всички надпревари и шампионати, в които се явява. За него е немислимо да мине ден, без да взема решение задания, а любовта му към математиката се заражда още преди да тръгне на градина. Когато е едвам на 3 години, усвоява събиране и изваждане, а паралелно с това и четене и писане, хвалят се родителите му.


Александър е ученик на ОУ „ Бачо Киро “. Той е най-малкият възпитаник в целия випуск, тъй като тръгнал на учебно заведение на 6 години. Имал голямо предпочитание да седне на чина, да усвоява нови познания и да научи повече за света.

„ Не сме го насилвали. Той пожела да стартира по-рано от връстниците си учебно заведение. С татко му бяхме съгласни, тъй като, в случай че може да чете, написа и счита, няма смисъл да губи една година в писане на чертички и ченгелчета. Пак има време за игри, не е лишен от детство и занимания, само че самичък избира да играе с числа, да взема решение и да измисля задания “, показа майката на момченцето Кремена Бонева.

Санди има златен орден от всяко математическо съревнование, в което е взел участие. Зад гърба си има над 10 шампионата, в които е премерил сили най-вече с деца на по-голяма възраст от него. Един от най-големите му триумфи е първото място на финала на конкуренцията „ Математика без граници “ през 2021 година в Несебър, където се съревновавали участници от 40 страни

„ Той върви един път седмично на частни уроци по математика при госпожа Петя Георгиева, само че смятането му е занимание. То е в кръвта му, също както гениите пеене и танцуване. Или ти идва от вътрешната страна, или не. В момента доста му харесват дилемите с проценти и дроби. Когато заран го попитам дали си е изпил чая, ми дава отговор: „ Остават ми пет-шести от чая, с цел да съм го изпил целия “. Когато пътуваме някъде, той разделя цялото разстояние на части и оповестява, че примерно ни остава 7/10 от пътя. Често не мога да му схвана сметките, не ги разбирам, тъй като са на доста високо равнище. Намира математика във всяко нещо. Това е божа работа “, споделя Кремена.

Александър посещава и други спомагателни занимания – върви два пъти седмично на плуване, по един път на испански и британски език и два пъти на шах, осведоми 24 часа.

Все още не е споделял на родителите си каква специалност желае да упражнява, когато порасне, а те са безапелационни, че няма да му постановат свои желания и самичък ще направи избора си.

За разлика от останалите деца Санди няма интерес към смарт телефоните, таблетите и другите съвременни софтуерни устройства, които хипнотизират малчуганите. Любител е на книжките и заниманията, от които може да научи нещо ново и любопитно.

Заради достиженията си по математика през 2021 година става член на Клуба на съумелите деца на България във фондация „ Димитър Бербатов “.

„ Изключително виновен е. С него беседвам като с огромен човек. Не прави пакости “, споделя с усмивка майка му.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР