Александър Лукашенко вчера заяви, че Беларус затваря границите си с

...
Александър Лукашенко вчера заяви, че Беларус затваря границите си с
Коментари Харесай

Границите на Беларус остават отворени, но с `тактически подкрепления` |

Александър Лукашенко през вчерашния ден съобщи, че Беларус затваря границите си с Литва, Полша и Украйна, както и че привежда половината войска в бойна подготвеност, тъй като може да избухне война със прилежащите страни, предаде Ройтерс. Въпреки заканите на президента обаче, границите сега са отворени.

Според него обстановката го принуждава да построи обща отбрана на Съюзната страна дружно с Русия. Лукашенко сподели още: " Принудени сме да изтеглим войски от улиците и да приведем половината войска в бойна подготвеност ".

Той прикани народите на трите прилежащи страни да възпрат политиците, с цел да предотвратят експлоадирането на война. " Не желая Беларус, Полша или Литва да се трансфорат в спектакъл на бойни дейности, където ще се вземат решение непознати проблеми ", добави той. Припомняме, че по-рано тази седмица Лукашенко съобщи, че Съединени американски щати стоят зад митингите в страната, а европейските сътрудници на Вашингтон, също вземат участие в този опит за дестабилизиране на Беларус, който ще послужи като " трамплин " за дейности против Русия.

Това изявление на Лукашенко идва директно откакто Полша предложи да бъде основан европейски стабилизационен фонд за Беларус на стойност най-малко 1 милиарда евро. Планът ще бъде публично показан на Европейския съвет идната седмица, само че все пак към този момент е подсилен от Чехия, Унгария, Словакия и Литва. Идеята за основаване на фонд за Беларус идва единствено няколко дни след срещата сред Путин и Лукашенко в Сочи, на която съветският президент отпусна държавен заем на Беларус на стойност милиард и половина $.

Въпреки заканите на Лукашенко, през днешния ден границите са отворени, написа Агенция Франс Прес. Контролът обаче е засилен и са ситуирани " тактически подкрепления ", настояват беларуските гранични войски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР