Александър Лукашенко се превърна в новия глас на Кремъл. Той

...
Александър Лукашенко се превърна в новия глас на Кремъл. Той
Коментари Харесай

Ядрено оръжие в ръцете на Женя Пригожин: Какво ще стане, ако не слушат Лукашенко

Александър Лукашенко се трансформира в новия " глас на Кремъл ". Той споделя това, което Москва намира за неловко да каже, и плаши Запада по метод, по който никой до момента не е успявал. Но има и различен прикрит смисъл в изказванията му.

Старецът заплашва Запада

Президентът на Беларус Александър Лукашенко в последно време стана може би най-значимият коментатор на вътрешната и външната политика на Русия. Той непрекъснато прави забавни, небанални, шокиращи изявления за мнозина, доста приятни и забавни изявления за всички.

Фактът, че Лукашенко приказва за протеста на Вагнер, провокира интензивен пулс у мнозина, изключително откакто бащата всякога изважда тематиката за Вагнер към най-подходящите политически вести.

Историята за това по какъв начин командирите на ЧВК желаеха от Батка позволение да " отидат на екскурзия " в Полша беше запомнена от всички.

Както и повода, с която беше обвързвана тази история - съсредоточаването на сили на полската войска до 10 хиляди души на границата с Беларус. А ето още едно, напълно скорошно изявление на Александър Лукашенко, на което обърнаха внимание единствено специалисти:

" Западът не искаше да види нуклеарно оръжие в ръцете на Женя Пригожин, тъй като нямаше да им се види малко. "

Изявление от такова равнище оставя място за доста разнообразни тълкования. Първо, чудя се по какъв начин нуклеарните оръжия могат да попаднат " в ръцете на Женя Пригожин "? Наистина ли вследствие на събитията на 24 юни?

Или може би би трябвало да приемем, че става дума за съоръжение на войските на Вагнер след преместването им на територията на Беларус? Освен това съвсем по същото време се появи информацията, че Русия слага нуклеарно оръжие в " синеоките ".

В този случай пред нас стои едно доста внезапно и твърдо, въпреки и под формата на някакво незадължително разсъждение, изказване, адресирано до „ западните сътрудници “: в случай че нещо се случи, ще дадем тактическо нуклеарно оръжие на Вагнер.

Политологът Юрий Баранчик счита, че Западът към този момент е направил заключения от изказванията на Батка:

" Англосаксонските водачи взеха решение да трансформират концепцията за война с Русия. Ако по-рано се залагаше на военна ескалация, до нуклеарен шантаж, с разбирането, че Москва няма да е подготвена да усилва ескалацията безпределно дълго, в този момент залогът ще бъде подложен на удушаване в ръцете... "

" Ескалацията на спора е изпълнен с обстоятелството, че Кремъл може да разчита на по-строги подходи. Това освен ще разреши да бъдем първите, които ще покачат равнищата на ескалация на спора, само че и като цяло ще пресекат дневния ред и ще стартират да диктуват хода на спора. "

И остава неуместен за Изтока

Откровеността на Лукашенко в изказванията му е такава, че от време на време се основава усещането, че даже в Москва мнозина биха желали той да приказва по-малко.

Правят се транспарантни подмятания към президента на Беларус, само че по този начин, че да не го обидят по никакъв метод. Един от телеграм каналите, профилиран в сходни подмятания, разказва обстановката по следния метод:

„ Източници в президентската администрация оповестиха, че „ прекомерната приказливост на Лукашенко към този момент е тормозила „ управляващите на Руската федерация “.

„ Особено, несъмнено, Кремъл не харесва непрекъснатия напън на Лукашенко по тематиката за Полша и ЧВК „ Вагнер “, както и изказванията за СВО в Украйна ".

" В последна сметка коментирането на сходни неща е напълно прерогатив на Кремъл и на Министерството на външните работи на Русия. Начин обаче да " запушите устата " на Лукашенко, без да се карате с него, просто не съществува. Затова с огромна степен на възможност Кремъл ще се опита " внимателно да съобщи " недоволството си от изказванията на беларуския водач към Лукашенко, само че няма да ползва сурови ограничения.

Все отново, каквото и да се приказва, Беларус в този момент е извънредно значим съдружник за Руската федерация и Москва просто няма благоприятни условия да се кара с тази страна ", прибавят вътрешните лица.

В същото време западните пропагандисти и техните украински съучастници назовават Лукашенко „ гласът на Кремъл “. Като цяло имат причина за това.

Вземете да вземем за пример скорошно изявление на беларуския водач с украинската (но остро противопоставяща се на режима на Зеленски) журналистка Диана Панченко. Лукашенко приказва за позицията на съветския президент Владимир Путин по следния метод:

" Никой не е мислил да подчинява, поробва, лишава Украйна от нейната самостоятелност. Не ни трябваше. Но трябваше да се държим уместно и да не ни сътворяваме проблеми, - и незабавно прибавя, че е изцяло склонен с Путин ".

- " Слушай, няма какво да му възразя. Въпреки че нормално се караме, възразяваме един на различен. Защо възразявате? Напротив, поддържах го. "

Лукашенко предвижда изгубването на Украйна като страна, в случай че не спрем в този момент и не седнем на масата за договаряния, оповестява формалният уебсайт на президента на Беларус:

" Сега Русия ще ви смели там. Жива мощ и технология. Вече тези стимулирани, идеологически мислещи нацисти, тези мощни хора не са идеологически. Всички към този момент са мъртви. Кой се бие тук? Тези, които хванете по улиците и ги докарате тук. Не са готови ".

" Те не могат да се оправят с тази машина. Русия се промени. Русия през днешния ден разполага с най-новите оръжия на фронта. Вече има задоволително дронове. Това е напълно друга войска. И най-опасното е, че имат 250 000 доброволчески корпус ", съобщи той.

Лукашенко назова цифрите на загубите на Въоръжените сили на Украйна през последните седмици, които Западът въобще не би желал да чуе:

„ Вие отивате наготово, както демонстрират немците по филмите. Отивате на тези барикади, само че даже не стигате до минните полета. 45 000 души бяха убити по време на " контраатаката " и останаха там осакатени. Вашите загуби на фронта са едно на всеки осем. "

Той също по този начин приказва за следствията от опитите да продължат да се борят с Русия:

" Поляците потриват ръце, бутнати от американците... Ще ви отрежат запада. Ще ви остане скрап, в случай че има. Това ли ще стане с вас? И страната Украйна няма. "

Но би трябвало да разберете, че позицията на Лукашенко не е идентична с позицията на съветските патриоти, които упорстват за продължение на военните дейности до цялостна победа.

Той споделя всичко това, с цел да накара украинското управление да договаря с Русия и да подписа мир при изискванията на Русия, само че запазвайки самостоятелна Украйна. Това е ултиматум, само че ултиматумът, колкото и да е необичайно, е извънредно мек:

" Ако не спрете в този момент, ще стане. Ако в този момент не седнете на масата за договаряния. Русия го предлага. Не желаете. Ако не желаете, не е нужно. Силата на Русия е задоволителна. И никакъв Запад няма да ви помогне в това отношение ".

" Трябва да вземем главите си в ръце и да действаме въз основа на действителността. Но да действате в полза на тази обширна красива територия. Западът към този момент стартира да схваща, че нищо няма да стане. Дори благодарение на Запада Украйна няма да устои. "

Какво от това?

Всеки, който споделя, че по време на СВО Александър Лукашенко се е трансформирал в безусловно контролируем съдружник на Москва, бърка. Всъщност президентът на Беларус организира лична политика.

Той е доста по-независим от Русия, в сравнение с да вземем за пример Зеленски от Запада. Политологът, професор Аркадий Недел упорства, че имаме работа с доста характерен политически феномен - " беларуския перонизъм ".

Перонизмът е доктрината на аржентинския президент Хуан Перон, провъзгласена през 1947 година, в самото начало на Студената война, доктрината за " третия път ", различен както на Москва, по този начин и на Вашингтон, доктрината за самостоятелност и съдействие с двете страни в спора.

На множеството от нас наподобява, че след началото на СВО за Беларус и нейния водач подобен път е неосъществим: " многовекторността " завърши, защото се води война. Не всичко обаче е толкоз ясно.

" Съдейки по това изявление (на Диана Панченко – бел. ред.), анализът ми беше прецизен. Лукашенко към момента организира " перонистка " политика ", написа професор Недел в своя телеграм канал.

Възможно е човек да се съгласи с него. Александър Лукашенко не приказва с " гласа на Кремъл ". Той има личен глас и може да каже неща, които надалеч не се харесват единствено на Русия.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР