Александър Лукашенко, самопровъзгласилият се президент на Република Беларус, заяви във

...
Александър Лукашенко, самопровъзгласилият се президент на Република Беларус, заяви във
Коментари Харесай

Лукашенко: Няма да умирам още

Александър Лукашенко, самопровъзгласилият се президент на Република Беларус, съобщи във вторник, 23 май, че неприятното здраве е повода за отсъствието му от публичния живот.

Беларуският деспот сподели, че полемиките за здравето му са „ просто празни спекулации по отношение на приложенията за известия и каналите в Telegram “.

„ Казаха, че е аденовирус или нещо сходно? Аденовирус. Това не е нищо… Но защото нямах опция да се лекувам… всичко се натрупа. Но аз още няма да умра, другари. би трябвало да ме търпите доста дълго време “, добави Лукашенко.

Той не сподели тъкмо какво е болестта му; аденовирусите могат да причинят необятен набор от болести, от остри респираторни болести до евентуално смъртоносни болести за хора със слаба имунна система.

Дълго време нямаше информация за местонахождението и здравословното му положение. Той не се е появявал обществено или е взел участие в публични събития от честването на Деня на успеха в Москва и Минск на 9 май.

Независими публицисти оповестиха, че вечерта на 13 май конвоят на Лукашенко, съпроводен от специфична част на Държавния пътен патрул, е дошъл в Републиканския център по клинична медицина на администрацията на президента.

В светлината на слуховете за заболяването на Лукашенко водачът на беларуската съпротива Светлана Цихановская съобщи, че опозицията би трябвало да бъде „ добре готова за всеки сюжет “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР