Александър Лукашенко, който управлява Беларус от 26 години, очерта възможния

...
Александър Лукашенко, който управлява Беларус от 26 години, очерта възможния
Коментари Харесай

Лукашенко допуска да има референдум за нова конституция в началото на 2022 г.

Александър Лукашенко, който ръководи Беларус от 26 години, очерта вероятния път за своето овакантяване на властта. " Основното изискване е мир, ред в страната, без протестни дейности, с цел да се изрази мнение в границите на закона ", сподели той по време на днешното разкриване на VI Всебеларуско национално заседание (ВНС).
Второто изискване е даването на гаранции на сегашните ръководители на страната.
„ Ако се случи по този начин, че във втора точка ще запишем, че от главата на последователите на настоящия президент не би трябвало да падне и косъм ”, означи той. Лукашенко предложи в тази връзка да се дадат конституционни пълномощия на Велико народно събрание, с цел да е трансформира в „ стабилизатор на преходния интервал ”.
Трябва да имаме безапелационна сигурност, че няма да изгубим страната “, добави президентът.
Лукашенко приказва и за нуждата в границите на тази година да се изготви план за нова конституция и при започване на 2022 година да бъде подложен на гласоподаване с референдум. След това ще се наложи да бъдат изменени редица закони. Това ще реши и въпроса с напускането на властта на сегашния държавен глава.
По време на речта си, траяла 3 часа и 40 минути, Лукашенко приказва за опитите за бунт в страната, защото „ цветна гражданска война ” в Беларус е била невъзможна.
 Лукашенко: Готов съм да защищавам страната на танк, с БМП, с автомат в ръка Лукашенко: Готов съм да защищавам страната на танк, с БМП, с автомат в ръка
Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че е подготвен да отбрани страната си, каквото и да му коства, и в случай че е належащо, тогава...
„ Затова, разчитайки на избрани вътрешни сили, бе изработен опит не за цветна гражданска война, а за бунт на правилото на блицкрига. Ние удържахме страната си. Засега ”, сподели президентът.
Според него, задачата на съперниците на ръководещите към момента не е известна и не е допустимо да се предвижда, какво ще подхващат по-нататък. Ясно е също, че няма да се откажат от Минск просто по този начин, защото са „ задействани доста мощни сили, на които няма да им бъде преференциално да изгубят ” и тази година е определяща.
Лукашенко е уверен, че Европейски Съюз ще признае неговата легитимност, защото в писмо до него ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен се обръща към него с „ негово превъзходителство президента на Република Беларус ”.
В речта си която беше сложна за цялото човечество.
„ Може почтено и намерено да се каже: светът е полудял ”, сподели Лукашенко.
 Лукашенко назова времето на ръководството си епоха на непоклатимост Лукашенко назова времето на ръководството си " епоха на непоклатимост "
Президентът на Беларус Александър Лукашенко счита, че времето, в което той е управлявал страната, ще остане в историята като епоха на стаб...
Той акцентира, че доста страни от хрумвания за световното развиване се трансферираха към тактики за национално оцеляване.
„ Щом се появи това проклинание във тип на пандемия, всички се свиха, всички се затвориха. И не се интересуват от приятелите и съседите. Всички затвориха границите си. Къде остана тогава глобализмът? ”, попита президентът.
Според него, народна власт и глобализъм са термини, които няколко страни употребяват, с цел да господстват в света. И когато обстановката се промени напълно малко, те неотложно трансформират своята политика.
Беларус играе неизменимата роля на „ донор на непоклатимост ” и е „ последната в действителност суверенна страна в Европа ”.
„ Вероятно заради тази причина страдаме. В това е главният въпрос, към това се води битката ”, сподели Лукашенко и акцентира, че се води „ жестока борба ” сред световните геополитически играчи за въвличането на Беларук в своята сфера на въздействие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР