Александър Лефтеров, изпълнителен директор на Tiger Technology © Цветелина Белутова

...
Александър Лефтеров, изпълнителен директор на Tiger Technology © Цветелина Белутова
Коментари Харесай

Българската Tiger Technology привлече финансиране за 4.5 млн. лв.

Александър Лефтеров, изпълнителен шеф на Tiger Technology

© Цветелина Белутова Българската софтуерна компания Tiger Technology е привлякла инвестиция от 4.5 млн. лева (2.3 млн. евро) от бизнес ангели. Компанията, учредена от Александър Лефтеров, който от юни предходната година е част от интернационалната мрежа за бизнесмени Endeavor, създава софтуерни решения, свързани с потреблението на огромни дискови масиви посредством споделен достъп в области, за които има потребност от високи скорости, като медийната промишленост.

Пред " Капитал " Лефтеров разяснява, че набраните средства ще бъдат употребявани за разширението на компанията, най-вече във връзка с пазара в Съединени американски щати, и по-добро налагане на продукта на компанията Tiger Bridge, който прави вероятен бързия достъп на файлове в облака, които нямат копие на местен сървър.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Лефтеров добави още, че от своя страна вложителите ще получат общо към 20% от акциите на компанията. Сред бизнес ангелите са и българите Любомир Минчев, част от борда на българския филиал на Endeavor и създател на " Телелинк ", както и предприемачът Димитър Рачев.

Големи клиенти

Tiger Technology, която работи през сдружението " Тайгър технолоджи ", работи с огромни клиенти в областта на медийната промишленост, в която има най-голямо търсене за технологии, свързани с бърз споделен достъп до файлове. Списъкът включва Disney, Universal, MTV, Sky, Financial Times и други от медийната сфера, а отвън нея – NASA, BNP Paribas и Пентагона.

Преди да основе Tiger Technology, Лефтеров е основал две други компании в същото направление, измежду които и " Атиа ", която сега е благосъстоятелност на японската Sony. Лефтеров стана част от Endeavor точно за да има достъп до контакти и по-лесно финансиране, тъй че да разрасне компанията си.

" Тази крачка напред в развиването на Tiger Technolgoy, която ще ни разреши да растем с още по-бързи темпове и да влагаме в продажбите на новия ни знаков артикул - Tiger Bridge ", разяснява той. " Мрежата на Endeavor се оказа основна както в самото набиране на капитал, по този начин и за цялостното бизнес развиване на компанията ни в последната година. "

За 2017 година, последната година, в която към момента има годишен финансов доклад в Търговския указател, " Тайгър технолоджи " има доходи от 3.3 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР