Александър Лазаров записа три последователни победи, за да се класира

...
Александър Лазаров записа три последователни победи, за да се класира
Коментари Харесай

Лазаров сътвори фамозен обрат над шампион от АТР Cup в Казахстан и е 1/4-финалист!

Александър Лазаров записа три поредни победи, с цел да се класира за 1/8-финалите на Чаланджъра в Шимкент, Казахстан. Там го очакваше привидно мъчно предизвикателство, защото жребият го опълчи против поставения под номер 3 Александър Шевченко, който при започване на годината бе част от тима на Русия, спечелил АТР Къп. Алекс обаче бе решен на всичко, с цел да удължи победната си серия и осъществя впечатляващ поврат, подпечатвайки си мястото на четвъртфиналите в конкуренцията - 3:6 6:4 7:6(3).

Двубоят започва с уверени изяви от начален удар и за двамата състезатели. Равенството остана непроменено доникъде на сета, като преди този момент Лазаров се беше справил с три брейк шанса за противника. В седмия гейм обаче Шевченко откри метод да пречупи подаването на родния ни представител, което изведе руснака напред с 4:3, а до края той не загуби нито гейм, доближавайки се по-близо до 1/4-финалите.

След паузата двамата продължиха да са безапелационни в личните си подавания и нямаше никакви признаци, че можем да станем очевидци на пробив. Това въпреки всичко се случи, когато Лазаров и Шевченко си размениха цели пет пробива. За благополучие обаче последният подобен бе на сметката на българина, който поведе с 5:4, а след това изрично изравни общия резултат.

Интригата беше цялостна в решаващата част, а Алекс започва по-добре, достигайки до три благоприятни условия за брейк в самото начало. 283-ят в света удържа на настъпателните дейности от страна на национала ни за Купа " Дейвис ". Във финалната фаза на конфликта Лазаров записва неочакван спад и се пропука, което разреши на съперника му да сервира за успеха. Нашето момче обаче сподели забележителен борбен дух в основните моменти и изравни геймовете, а руснакът като че ли беше изправен против стена в края. В последвалия тайбрек Алекс позволи ранно закъснение, само че по превъзходен метод обърна събитията в своя изгода, повеждайки с 4:2, а след това загуби единствено една точка, преди да победи в тази двучасова борба.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР