Александър Лазаров се радва на сериозен възход в играта си

...
Александър Лазаров се радва на сериозен възход в играта си
Коментари Харесай

Мечтата за Австралия е жива: Лазаров записа нова победа на Чаланджъра в Мая и е 1/8-финалист

Александър Лазаров се радва на сериозен напредък в играта си през последните месеци, като позитивите за него не закъсняваха и той записа дебютната си победа на равнище АТР по време на тазгодишния Sofia Open. Българинът след това самичък разяснява, че към този момент гледа на тениса много по-професионално и изрази очакванията си за класиране в квалификациите на Аустрелиън Оупън идния януари, като за задачата му е нужно своебразно " да хване последния трен ", триумфирайки с купата от Чаланджъра в Мая. Световният номер 303 стартира присъединяване си в португалския град от пресявките, които съумя да преодолее след два чисти триумфа, с цел да може през днешния ден в главната скица на надпреварата да надиграе безапелационно Алесандро Джанеси след 6:4 6:4, с което си подсигурява мач на осминафиналите против един всред третия подложен Елиас Имер и първенеца при юношите от Ролан Гарос - Лука Ван Аш.

В началото на дуела двамата състезатели не пробягваха към рисковани дейности в атакуващ проект и всеки следваше тактическия си план за игра от дъното на корта. Първите минути на спад пристигнаха пред нашенеца, който сбърка поредно от бекхенд, при което му се наложи да отразява брейкбол, но без никаква съмнения той пласира неспасяем сервис и оцеля. Именно тази резистентност напрегнат вдъхна нужната убеденост на Алекс, който повиши интензитета в комбинациите си и ударите му все по-често се превръщаха в уинъри. Това се оказа и разковничето за българина, който реализира надзор над протичащото се и осъществя пробив в шестия гейм, донесъл му броени минути по-късно и откриващия сет.

Във втората част станахме очевидци на подобен процес на събитията и откакто Лазаров остана хладнокръвен, с цел да избави брейкболи пред противника, то той още веднъж употребява импулса в представянето си и се поздрави с пробив задатък. Скованост в идното подаване на четвъртата ни ракета обаче му попречи да затвърди преднината си и той съобщи безславно своя сервис, но се оказа, че ни е запазил най-хубавото за края на конфликта, когато показва цялостния искра на богатия си репертоар и с съдбоносен пробив в деветия гейм постави точка на разногласието след това при собствен начален удар.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР