Александър Лазаров постигна исторически успех Дубай. Българинът за пръв път

...
Александър Лазаров постигна исторически успех Дубай. Българинът за пръв път
Коментари Харесай

Лазаров с исторически успех в Дубай, може да играе с Джокович или Медведев

Александър Лазаров реализира исторически триумф Дубай. Българинът за пръв път в кариерата си ще играе в главната скица на АТП 500 шампионат, откакто преодоля и втори кръг на квалификациите, побеждавайки международния №109 Франческо Пасаро със 7-5, 7-5.

Лазаров изигра стабилен първи сет, в който нямаше никакви съмнения на начален удар. В края на частта международният №304 победе с 15-40 и се възползва още от първия сетбол – 7-5.

След подновяването на играта българинът продължи да играе доста решително и на положително равнище. В осмия гейм имаше три брейкбола, само че не съумя да се възползва. Още в идващото подаване на Пасаро Лазаров можеше да завърши мача, само че италианецът отрази два мачбола – 5-5. Българинът завоюва с лекост на личен сервис за 6:5 и в 12-ия гейм осъществя третия си мачбол, откакто Пасаро изпрати топката зад главната линия.

Сред вероятните съперници е международният №1 Новак Джокович, който е топ подложен.

Джокович към този момент има 377 седмици на върха и по този метод изравнява достижението на Щефи Граф. А идващия понеделник ще се трансформира в играча с най-вече седмици като №1, откогато ранкинг системата съществува.

Даниил Медведев също е евентуален противник на българина в първи кръг на главната скица.

Бившият №1 в света победи на финала в Доха, откакто надигра Анди Мъри с 6:4, 6:4. Така руснакът удължи серията си от победи на девет поредни, откакто стана първенец и в Ротердам. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР