Александър Лазаров победи южноафриканеца Филип Хенинг с 6:0, 6:1 за

...
Александър Лазаров победи южноафриканеца Филип Хенинг с 6:0, 6:1 за
Коментари Харесай

Победа на Лазаров доближи България на крачка от успех срещу Южна Африка

Александър Лазаров победи южноафриканеца Филип Хенинг с 6:0, 6:1 за 51 минути. Така тимът на България поведе с 2:0 победи в мача от Република Южна АФрика от плейофите в Световна група II на Купа " Дейвис ", импровизирано международно отборно състезание по тенис.

По-рано през днешния ден водачът на отбора ни Димитър Кузманов надигра втория избор в състава на гостите Лейтън Кронйе с 6:3, 6:1 за малко повече от час. Утре от 11:00 часа са планувани още две срещи поединично и дуелът на двойки. При победа България ще се класира за плейофите за Световна група I през 2023 година.

Лазаров нямаше никакви проблеми, като завоюва първия сет с 6:0 за 22 минути, завършвайки с три пробива. Във втория сет българинът, който е под номер 332 в международната класация, поведе с 5:0, преди противникът му въпреки всичко да успее да вземе един гейм в мача. При последвалия собствен сервис Лазаров затвори мача с 6:1 за 51 минути. 

" Играх устойчиво. Знаех, че би трябвало да приключим по този начин, с цел да бъдем всички спокойни. Трябваше да се сработим с момчетата и мисля, че се получи доста добре. Дано да дойдат повече хора на следващия ден, тъй като е събота и се надявам времето да разреши ", сподели българският тенисист след успеха.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР