Александър Лазаров очаква с нетърпение да се изправи срещу Филип

...
Александър Лазаров очаква с нетърпение да се изправи срещу Филип
Коментари Харесай

Лазаров: Дано разрешат публиката в залата

Александър Лазаров чака с неспокойствие да се изправи против Филип Краинович в дуел от първия кръг на Sofia Open 2021. Националът на България показа, че преди жребия си е поискал да му се падне точно сръбския тенисист.

„ Много постоянно ми се случва да си пожелая да играя с някой и това да се случи. Миналата година бях доста покрай мач с него на демонстративния шампионат в академията на Типсаревич, само че не се случиха нещата. Тренирахме дружно. Той е много добър човек отвън корта. Сигурен съм, че ще стане прекрасен мач “, сподели Алекс.

Запитан за мощните страни на Краинович, Лазаров отговори: „ Много са. Той е състезател от Топ 40. Сервисът му е мощен, бекхендът му е доста добър. Притежава ужасно възприятие, прекрасен слайс, който в залата върви доста. Очаквам да бъде едно надхитряне на корта и се надявам да стане забавен мач. “

Алекс разяснява и актуалната обстановка, съгласно която на почитателите не се позволява да участват на спортни събития на закрито. И прикани виновните фактори в страната за бързи дейности и смяна, с цел да може и почитателите на спорта да имат равни права с тези, на които са им позволени визити на други мероприятия на закрито.

„ Аз съм доста комплициран. На съвсем всички шампионати по света към този момент има аудитория. Изведнъж идваме тук, и вместо обстановката да отива на по-добре, се оказва, че тази година може и да няма аудитория, че шампионатът започва, а единствено спортът е в такава обстановка. Не знам за какво някои други мероприятия се организират с аудитория, било то концерт или нещо сходно, а за спортните не е разрешено – даже при ясни условия. Тази година чаках да има повече аудитория от предходната. Не съм склонен с това решение. Когато има аудитория, персонално аз играя по-добре. Благодарение на публиката, когато трябваше да избавям мачболи, завоювах последния мач от квалификациите на Sofia Open преди две години. Публиката ужасно доста оказва помощ, освен в нашия спорт, само че и в останалите. Всеки човек обича хората да го гледат и да му се радват. В последна сметка тенисът е до време, а хората помнят. Знам, че в България има доста фенове на тениса, които чакат с неспокойствие провеждането на Sofia Open. Много се надявам да имат опция да гледат шампионата онлайн тази година “, съобщи Лазаров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР