Александър Лазаров несъмнено се наслаждава на най-силната си кампания като

...
Александър Лазаров несъмнено се наслаждава на най-силната си кампания като
Коментари Харесай

Александър Лазаров се прости с надеждата за Аустрелиън Оупън

Александър Лазаров безспорно се любува на най-силната си акция като професионален тенисист, откакто стартира годината под №405 в международната ранглиста, а още оня ден си подсигурява довеждане докрай измежду топ 300 в края на сегашния сезон. Това стана допустимо, защото българинът завоюва цели три трофеи от сериите " Фючърс ", а също така доближи до полуфиналите на " Чалънджър " -а в Майорка и записа първата си победа на равнище ATP, надигравайки Иржи Лехечка на старта на " София Оупън " в края на септември. Всичко това даде очаквания на Лазаров, че има опция да се пребори за място в квалификациите на идващия " Аустрелиън Оупън 2023 ", само че резултатите му през последните седмици не бяха от най-хубавите, което беше повлияно и от здравлословните проблеми, които го сполетяха. Все отново през актуалната седмица родният ни представител съумя да запише три следващи победи на " Чалънджър " -а в португалския град Мая и стигна втория кръг на главната скица. Там обаче беше спрян от надарения французин Лука ван Аш. 18-годишният " петел " е миналогодишен първенец на юношеския " Ролан Гарос ", а през последните няколко седмици на три пъти доближаваше до финали в другите " Чалънджър " шампионати, а през днешния ден затвърди мощната си форма и се наложи с 6:3, 6:4 над нашия съотечественик. По този метод Алекс изгуби шансове да дебютира в пресявките на шампионат от Големия шлем най-малко до идната пролет, когато би могъл да реализира това на Откритото състезание на Франция.
Лазаров не започва срещата по най-хубавия метод, допускайки пробив още в първото си подаване, но отреагира уместно и имаше задатък от 2:1 гейма на първата отмора. Тийнейджърът пък по никакъв метод не загуби първичния си порив и беше изцяло непогрешим в множеството изтощителни разигравания, издигайки самобитна стена пред своя противник и предизвикваше неизбежно идващите неточности от неговата ракета. Тези условия разрешиха на международния №176 още веднъж да отмъкне сервиса на българина, след което даже дублира задатъка си и поведе в обособените елементи.
Вторият сет стартира оптимистично за двукратния първенец в Созопол, чиито старания му разрешиха да обезврежда три следващи брейкбола и малко по-късно към този момент на собствен ред се беше откъснал напред с брейк. Тогава обаче двойните неточности затормозиха сериозна играта му, което разреши на Ван Аш да си възвърне контрола над мача и скоро имаше късмет да сервира за крайната победа, имайки преднина от 5:3. Все отново Лазаров не се беше предал и разполагаше с началния удар, с цел да изравни геймовете, единствено че се пропука за общо четвърти път в частта и французинът напусна корта в ролята на победител.        
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР