Александър Лазаров не успя да поднесе сензация срещу Лоренцо Музети

...
Александър Лазаров не успя да поднесе сензация срещу Лоренцо Музети
Коментари Харесай

Лазаров: Ако се вслушвах в съветите на хората около мен, можех да съм там, където е Музети

Александър Лазаров не съумя да сервира сензация против Лоренцо Музети на Sofia Open, само че представянето му накара всички фенове в “Арена Армеец ” да го приветстват след края на трагичния мач. Българският тенисист благодари за поддръжката и разкри какво страсти го изпълват след трите часа на корта против 30-ия в света Музети. 

„ Публиката доста ми оказа помощ, в действителност. Още през цялото време се усещах изтощен. Той е доста напреднал физически. Нямаше по какъв начин да се оправя в третия сет. Това е тенисът – веднъж се получава, различен път – не. Радвам се, че задържах хората до 11 часа. Със сигурност щях да се класирам и за Australian Open с още 1-2 мача. При 6:5 не направих нещо неприятно, той знаеше, че мачът може да завърши. В последна сметка е и до самочувствие. Той си вярваше доста “, разяснява Лазаров. 

„ Смятам, че играх добре. Идвайки на този шампионат, разликата бе, че играх и на други шампионати. Победих играчи в топ 50, 100, 150. Винаги е било прочувствено. Знаех, че срещата няма да се развие както първия ден. Когато стигнах точки за пробив, разбрах, че не е невероятно. Бях много изцеден, само че нямаше по какъв начин да стане “, изясни българинът. 
 Малко не стигна на Алекс Лазаров за нов популярен триумф Малко не стигна на Алекс Лазаров за нов популярен триумф
„ Преживял съм доста и считам, че съм заслужен за почитание след шампионата, който направих. Времето напредва, аз не съм първа младост. Ако се вслушвах повече в хората към себе си, можеше да съм там, където е той. Най-голямото ми израстване е работата, геният го има. Живеем в страна, в която повече те потискат, а не те дърпат нагоре “. 

„ Бях уверен, че ще стигна надалеч тук, в околните дни ще реша какво да върша. Не съм записвал никакви шампионати в идващите 2-3 седмици. В околните дни не желая да се връщам на корта. Най-вероятно ще изляза да играя, само че не знам какъв брой ще съм кадърен да играя като хората “, сподели още Лазаров.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР