Александър Лазаров направи всичко по силите си, но не успя

...
Александър Лазаров направи всичко по силите си, но не успя
Коментари Харесай

Лазаров оказа съпротива, но допусна загуба от четвъртия поставен в Хърватия

Александър Лазаров направи всичко по силите си, само че не съумя да се опълчи на международния номер 297 Едуард Естеве Лобато и напусна Фючърс шампионата в Ровин, Хърватия. След близо два астрономически часа игра дуелът откри своя край при резултат 7:6(4) 6:4 в интерес на испанеца и по този начин присъединяване на сингъл за третата ракета на България завърши, до момента в който при каретата той занапред следва по-късно през днешния ден да излезе за своя втори мач.

Първият сет бе изцяло лишен от конспирация. Сервиращите прекосяваха с лекост през геймовете и нито за миг паритетът в резултата не бе нарушен, което закономерно докара частта до тайбрек. В него Лазаров беше в ролята на изоставащ още през цялото време. Алекс съумя да навакса пасива от 1:4, но последва нова серия от непредизвикани неточности и не след дълго испанецът надви със 7:4.

Последвалата част се разви по радикално друг метод. Процентът на успеваемост от сервис спадна и за двамата състезатели, а това докара до серия от пробиви. Лазаров въпреки всичко съумя да излезе напред с пробив за 4:3, само че не се оправи със задачата да затвърди преднината си и равенството още веднъж настъпи.

В заключителните геймове Лобато съумя да резервира самообладание. Испанецът осъществя пробив в последния вероятен миг, с цел да измъкне и втория сет в своя изгода, а с това и да си подсигурява триумф в срещата, както и място в идващия кръг.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР