Александър Лазаров направи всичко по силите си, но не успя

...
Александър Лазаров направи всичко по силите си, но не успя
Коментари Харесай

Лазаров не впечатли и допусна поражение на Фючърса в Хърватска

Александър Лазаров направи всичко по силите си, само че не съумя да се опълчи на международния номер 297 Едуард Естеве Лобато и напусна Фючърс шампионата в Ровин, Хърватска. След близо два астрономически часа игра дуелът на Лазаров откри своя край при резултат 7:6(4) 6:4 и по този начин присъединяване за третата ракета на България при единиците завърши, до момента в който при каретата той следва по-късно през днешния ден да излезе за своя втори мач.

Първият сет бе изцяло лишен от конспирация. Сервиращите прекосяваха с лекост през геймовете и нито за миг паритетът в резултата не бе нарушен, което закономерно докара частта до тайбрек. В него Лазаров бе в ролята на изоставащ още през цялото време. Алекс съумя да навакса пасива от 1:4, но посредва нова серия от непредизвикани неточности и не след дълго испанецът надви със 7:4.

Последвалата част се разви по радикално друг метод. Процентът на успеваемост от сервис спадна и за двамата състезатели, а това докара до серия от пробиви. Лазаров бе този, който на два пъти успяваше да излезе напред, само че не се справяше със задачата да затвърди преднината си и равенството още веднъж настъпваше.

В заключителните геймове Лобато бе този, който съумя да резервира самообладание. Испанецът осъществя пробив в посредния вероятен миг, с цел да измъкне и втория сет в своя изгода, а с това и да си подсигурява триумф в срещата, както и място в идващия кръг.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР