Александър Лазаров категорично изживява своята тенис приказка на тазгодишния Sofia

...
Александър Лазаров категорично изживява своята тенис приказка на тазгодишния Sofia
Коментари Харесай

След близо 3 часа битка: Героичен Лазаров остана само на гейм от победата срещу Музети

Александър Лазаров изрично изживява своята тенис приказка на тазгодишния Sofia Open, откакто се поздрави с безапелационен триумф на старта в надпреварата против 74-ия в света Иржи Лехечка. В изявлението на корта след успеха българинът съобщи, че откогато е изгубил своите баба и дядо при започване на годината, се е стимулирал да работи все по-усилено, с цел да не пропилее гения си, а в думите му несъмнено намираме аргумент поради видяното.

Нашенецът във втория кръг на конкуренцията трябваше да срещне четвъртия подложен и настоящ номер 30 Лоренцо Музети, който в хода на годината надигра Карлос Алкарас при спечелването на дебютната си АТР купа, само че това по никакъв метод не тормози Алекс и той изнесе вероятно най-хубавия мач в своята кариера. В последна сметка след извънредно оспорвана борба и голям брой трагични мигове италианецът се наложи с крайното - 6:7(5) 7:6(8) 6:2, за 2 час и 41 минути. Четвъртата ни ракета обаче сигурно не би трябвало да свежда глава, с помощта на невероятните усещания, които остави с присъединяване си в София, до момента в който на международния номер 30 в конфликт на четвъртфиналите му следва да излезе против един всред квалификантите Уго Юмбер и Ян-Ленард Щруф.

Българинът получи правото да сервира пръв в дуела и го правеше за следващ път по елегантен метод, като сервисът му несъмнено впечатляваше. С течение на времето Алекс се отпусна още повече и изпълняваше удари, които безспорно биха могли да бъдат избрани за точката на деня, а под въздействието на бурните аплодисменти от публиката доближи и брейкбол в средата на частта, само че за жалост, го пропиля. Впоследствие нашенецът остана във водещата роля на корта и безспирно развиваше играта, но не откри междина в подаването на съперника и станахме очевидци на тайбрек. В дългия гейм Лазаров посредством чудесно конструирана офанзива си завоюва минипробив, който задържа до последно и след форхенд с отскок оползтвори сетбола си, с цел да поведе в общия резултат.

Във втората част високото ниво в " Арена Армеец " се резервира и всеки от двамата състезатели правеше изключителни отигравания, които смайваха феновете по трибуните. И макар класата във всеки един аспект на международния номер 30, то Алекс нито за секунда не се пречупи и даже повиши равнището си, което се трансформира в отзив за нови невероятни удари зад главната линия, донесли му два брейкбола, само че не и освен това. В идните минути на българина му се наложи да избавя сетбол пред Музети, като посредством предотврати заплахата, с цел да може в последвалия гейм на италианеца да разкрие цялостния си капацитет с удар над глава от бекхенд, както и изрядност от дъното на корта, пробивайки в 11-ия гейм.

Застанал на начален удар за успеха, международният номер 334 страдаше от липса на първи сервис и сдаде подаването си пред отличната игра представителя от " Ботуша ", а на нас ни предстоеше да следим нов тайбрек. В дългия гейм Музети потегли напред към мрежата и осъществя дебютния минипробив, само че още веднъж магичните удари на родния гений господстваха и той реализира поврат от 1:4 до 5:4 и с два сервиса пред себе си. Тогава обаче двойна неточност и сбъркано воле дадоха превес на италианеца, който разполагаше с още четири сетбола след това, от които оползтвори последния и възвърне равенството в обособените сетове.

В решителната трета част нашето момче очевидно изпитваше физически дискомфорт, до момента в който за тенисист от ранга на италианеца това се трансформира в лесна " плячка " и под изгубилия се интензитет в разиграванията, той излезе с два пробива напред - 4:0. Лазаров съумя да откри сили и се разписа в резултата, премахвайки нулата против името си, само че Музети остана все по този начин непогрешим в сервис геймовете си и триуфмира с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР