Александър Лазаров изживя един от най-успешните си уикенди в своята

...
Александър Лазаров изживя един от най-успешните си уикенди в своята
Коментари Харесай

Тъжен край на участието на Лазаров в Дубай: Издържа само 25 минути на корта срещу Бублик

Александър Лазаров изживя един от най-успешните си уикенди в своята професионална тенис кариера, откакто преодоля квалификациите на ATP 500 конкуренцията в Дубай и то с победи над противници от ранга на Жижен Жанг (световен номер 93) и Франческо Пасаро (световен номер 110). Така Алекс си обезпечи дебютно присъединяване в главната скица на конкуренция от подобен сан, а на старта имаше опция да се изправи против Александър Бублик, който през предходната седмица в профил Григор Димитров на четвъртфиналите в Марсилия.

Изглежда обаче предходните дуели бяха изцедили съществено нашия съотечественик, който се отхвърли след единствено 25 минути прекарано време на корта - 6:1 1:0 в интерес на Бублик и отдръпване на Лазаров. По този метод казахстанецът продължава към осминафиналната фаза, където по всяка възможност ще срещне Даниил Медведев, който в никакъв случай преди този момент не е побеждавал, а и в този момент възможностите му не наподобяват изключително огромни, имайки поради, че международният номер седем е в серия от две следващи извоювани трофеи.

Срещата стартира с безупречно проведенo подаване от страна на Алекс, единствено че любимецът отговори с още по-безмилостно сервиране и изравни резултата. Изведнъж интензитетът в дейностите на българина внезапно спадна и го виждахме да удря топката извънредно леко, което улесни съществено задачата на Бублик и той загуби единствено още четири точки до края на откриващата част.

Лазаров изиска медицински таймаут преди началото на втория сет, само че това нямаше изключително потребен резултат за него, тъй като последваха нови шест следващи разигравания, които бяха извоювани от 46-тия в света и в последна сметка българинът реши да приключи прибързано съпротивата си в дуела.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР