Александър Лазаров е напълно преобразен тенисист през последните месеци и

...
Александър Лазаров е напълно преобразен тенисист през последните месеци и
Коментари Харесай

Лазаров се бори наравно срещу 1/8-финалист от Уимбълдън, но отстъпи в края

Александър Лазаров е изцяло видоизменен тенисист през последните месеци и най-явно видяхме това на Sofia Open, където Алекс записа дебютната си победа в съществена скица на ATP шампионат и незабавно по-късно сграбчи два следващи трофея на фючърсите в Созопол, като по този метод си обезпечи влизане в топ 300 на света. Голямата цел пред нашето момче пък си оставаше присъединяване в квалификациите на Аустрелиън Оупън следващата година, а това преминаваше през няколко мощни представяния на равнище Чаланджър в края на сезона.

Така българинът отпътува, с цел да играе в пресявките на конкуренцията в Бергамо, само че шансът не беше с него и го опълчи на топ потавения Джейсън Кублер, който се включи с " уайлд кард " в последния вероятен миг и през сегашния сезон можеше да се похвали с класиране за осминафиналната фаза на Уимбълдън и влизане измежду първите 100. Въпреки всичко това, то нашият съотечественик беше изцяло равносилен на Кублер и имаше всички шансове да надделее над него, единствено че любимецът сподели по-здрави нерви и се наложи с 6:4 7:6(5), прекъсвайки серията на българина от 10 следващи победи.

Мачът стартира по-добре за Алекс, който завоюва с лекост откриващото си подаване и взе първите две точки на съперниковия сервис, само че последователно австралиецът навелезе в нормалния си ртъм и постоянно можехме да го забележим по какъв начин приключва точките наоколо до мрежата. Родният ни представител обаче по никакъв метод не отстъпваше на надалеч по-високоранкирания си конкурент и съумяваше да употребява по отличен метод своя сервис, което му помагаше да поддържа задатъка си до 3:2 гейма.

Изведнъж Лазаров позволи прочут спад в дейностите си и това разреши на Кублер да доближи до точка за пробив, която беше осъществена с отличен минаващ бекхенд по правата, откакто преди този момент българинът пропусна да приключи с обикновен форхенд. Впоследствие любимецът имаше опция да осъществя още един брейк, единствено че този път длановият удар на нашия съотечественик не го подведе и той даже имаше късмет да изравни за 5:5, но пропусна с малко при опита си за пасингшот и сетът въпреки всичко отиде в актива на международния номер 101.

Втората част започва положително за Алекс, чиято постоянна игра от дъното на корта му разреши още веднъж да заплаши началния удар на осминафиналиста от Уимбълдън, само че още веднъж значимите разигравания отидоха в актива на Кублер и софиянецът очевидно се поизнерви, което рефлектира върху тениса му и последваха купища грешки от ракетата му и напълно скоро топ поставеният в пресявките водеше с 3:1.

Тогава четвъртата ни ракета реши да работи доста по-разумно и надиграваше противника си в огромна част от дългите разигравания, с цел да възвърне паритета в резултата при 3:3. Наред бяха нови сложни минути пред родния ни играч. тъй като му се наложи да избавя два следващи брейкбола, но той не трепна и даже се приближи на две точки от спечелването на сета, повждайки с 5:4 и 0:30.

Точно в този миг ръката на Лазаров трепна и последваха няколко съществени грешки в негово осъществяване, а Кублер се възползва от това и доближи до опция да сервира за крайната победа. Обратите обаче надалеч не бяха завършили и първенецът от Созопол си подсигурява изиграването на тайбрек, където три пъти наваксваше мини пробив закъснение, единствено че в последна сметка австралиецът постави точка на разногласието, изпълнявайки безупречно стоп воле при първия си мачбол.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР