Александър Лазаров e една от големите надежди на българския тенис.

...
Александър Лазаров e една от големите надежди на българския тенис.
Коментари Харесай

Алекс Лазаров: Това беше най-тежката ми година

Александър Лазаров e една от огромните очаквания на българския тенис. За страдание годината не се разви по най-хубавия метод за Алекс.

Лазаров даде особено изявление за уеб страницата на БФТ. В него той приказва за престоя си в Академията на Надал, за бъдещите си очаквания и проекти.

- Алекс, каква година бе за теб 2017-а?

- Определям я като може би най-тежката до момента. В края на предходната година си сложих доста цели, само че за жалост не съумях да осъществявам нито една от тях. Научих доста, наложи се да бъде по сложния и мъчителен метод, само че животът не постоянно се развива, както ни се желае.

- Започна годината с присъединяване на първия си АТП шампионат - Sofia Open. Какво беше възприятието да играеш на тозва съревнование и надяваш ли се да участваш на него и през идната година?

- Най-добър образец за това е точно присъединяване ми на АТП шампионата в София тази година. Започнах добре против състезател като Раду Албот, който дълго потвърждава постоянството си в топ 100. Въпреки всичко по този начин и не съумях да превъзмогна напрежението. Допуснах тежка загуба, която се отрази на душeвността и играта ми в следствие. Благодарен съм на всички, които бяха пристигнали да гледат, не бях играл пред толкоз огромна аудитория и възприятието беше ужасно. Много бих се радвал, в случай че имам опцията да вземам участие още веднъж следващата година. За да се случи нещо сходно, би трябвало да покажа, че заслужавам. Както аз, по този начин и другите ни тенисисти, поставяме големи старания всеки ден. Те също заслужават не по-малко от мен.

- През пролетта изкара интервал в академията All In в Париж. Доволен ли си от престоя там и оказа помощ ли ти по някакъв метод?

- Да, напролет се подготвях към два месеца във Франция. В началото имаше резултат, изключително на няколко 25 хилядника в Унгария и Румъния. В следствие се оказа, че несъгласията са ни допълнително. Успях да извлека максимума и не скърбя за прекараното време.

- България още веднъж ще бъде хазаин на срещи за Купа "Дейвис ". Смяташ ли, че този път ще можем да осъществим задачата нанагорнище в по-горна група?

- Наскоро разбрах, че другата година Купа „ Дейвис “ ще се организира още веднъж в България. Нямам никакви терзания. Една от аргументите е, че за множеството от нас клей настилката е за предпочитане. Лично аз мисля, че ще се оправим без проблеми.

- Какво е прекарването да играеш за Купа "Дейвис "?

- Всеки един от нас играе най-хубавия си тенис, когато сцената е огромна. Да участваш за купа Дейвис е нещо напълно друго. Когато си на даден шампионат, представляваш най-много себе си и следствията са единствено и само за теб. На Купа „ Дейвис “ обаче не си самичък, всички разчитат на теб и нямаш право на неточност.

- Изкара интервал в Академията на Рафаел Надал. Разкажи малко за това прекарване. Как те одобриха там?

- След като си потеглих от Франция, дълго време мислех къде ще бъде най-добре за подготовка, от дълго време желаех да опитвам в академията на Надал. Бях чувал единствено положителни неща за нея. Прекарах една седмица там, като имах удоволствието да упражнявам персонално с Карлос Моя. Приеха ме извънредно добре. Казаха ми, че имам голям капацитет и по какъв начин ще се радват, в случай че реша да се приготвям там.

- Какво ти следва в близко бъдеще? Къде ще тренираш и по какъв начин ще се подготвяш през идната година?

- От 15-ти декември съм в Майорка, където ще прекарам един месец, след което ми следва фючърс в самата академия.

- На какви шампионати ще наблегнеш през идната година?

- Следващата година се надявам да стартира да играя повече чалънджери, даже и резултатът първоначално да не е добър. Трябва да привикна на това равнище и да се боря.

- Какви са задачите ти за 2018 година?

- Целите ми за 2018-та са елементарни - да бъда най-хубавият, който мога да бъда всеки ден, за колкото се може по-дълъг интервал. Решил съм да подходя по друг метод този път, тъй като имам навика да си слагам доста високи цели и до момента постоянно когато съм казвал нещо огромно, неуспехът ми е бил два пъти по-голям.

- Какво си пожелаваш за новата година?

- За 2018-та си поисквам единствено едно само нещо и това е здраве. Всичко друго е постижимо! Весели празници на всички!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР