Александър Лазаров бележи страхотен прогрес през последните месеци и неслучайно

...
Александър Лазаров бележи страхотен прогрес през последните месеци и неслучайно
Коментари Харесай

Шеста поредна победа: Лазаров откри победоносно участието си в Тбилиси

Александър Лазаров бележи страховит напредък през последните месеци и неслучайно неотдавна съумя да се изкачи до върховото си 370-то място в международната класация. Това се случи, откакто българинът завоюва купата на шампионата в София, а през днешния ден удължи победната си серия, постигайки шеста поредна победа. Нашият съотечественик преодоля локалния представител Саба Пуртселадзе в откриващия кръг на шампионата от категория M25 в Тбилиси. Срещата беше оспорвана в по-голямата си част, само че третият подложен наложи волята си и победи с крайното 7:6(5) 6:2, с цел да се класира на 1/8-финалната фаза, където го чака конфликт с беларусина Иван Лиутаревич.

Мачът се развиваше с очебийно превъзходство на сервиращите, като нито един от двамата не можа да се добере до точка за пробив в откриващия сет и закономерно се стигна до тайбрек. Там грузинецът стартира с два следващи аса, единствено че след това Лазаров направи стабилен блок ретур, с цел да се откъсне напред с 4:2 точки. Пуртселадзе обаче навакса пасива си благодарение на форхенд уинър, но правеше усещане сериозното превъзходство на Алекс в разиграванията и той съумя да измъкне откриващата част.

Оттам насетне началният удар на непоставения тенисист просто не беше същия, тъй като постоянно му се постановяваше да играе на второ подаване и по този начин по-високоранкираният състезател получаваше опция да диктува нещата от дъното на корта. Българинът ставаше все по-уверен с всяка минала минута и справедливо осъществя два следващи брейка, с които постави точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР