Александър, който повече от седмица издирват институции и доброволци, беше

...
Александър, който повече от седмица издирват институции и доброволци, беше
Коментари Харесай

Откриха жив Сашко от Перник: Респект към детето, само е оцеляло, то е боец!

Александър, който повече от седмица търсят институции и доброволци, беше открит жив край Радомир, заяви Българска телеграфна агенция.

 

„ Детето е открито, очаквам го пред болничното заведение ”, показа бащата на момчето Александър Цветанов пред NOVA.

Сашко към този момент е откаран с кола за спешна помощ за обзор в " Пирогов ". Предстои да му бъдат направени прегледи и проучвания. Баща му също е там.

 

Пред столичната болница се събират и доста доброволци, които се поздравявят.

Сашко е в безусловно устойчиво положение и е контактен. Момчето ще остане в болничното заведение няколко дни, съобщи здравният министър Асен Меджидиев откакто 12-годишното дете бе настанено в " Пирогов " и добави, че то е умерено. 
 
Детето има лека дехидратация, което постанова да бъде сложено на системи и ще бъде проследено няколко дни в незабавния институт. 

 

„ То е войник, тъй като е в в действителност положително положение. Няма увреждания по крайниците и следи от някакво дълготрайно измръзване. Направени са съвсем всички проучвания, а кръвните индикатори са естествени ”, добави той, представен от Нова телевизия. 

И сподели, че татко му Александър Цветанов също е спокоен и към този момент добре.

 

По думите на бащата момчето е открито в зарязан цех край радомирското село Червена могила.

 

Момчето е открито в 14.27 часа в извънредно сложна налична околност край Радомир. 

Детето е оживяло, тъй като се е борило, споделиха спасителите му, шефът на МВР- Перник и кметът на Перник.

 

Детето е било в безпомощно положение, замърсен, отпаднал, гладен, казаха  спасителите му.  Било е доста мъчно да оживее. Респект към детето, единствено е оживяло, то е войник! Детето се е движило единствено по дере, до момента в който стигне до мястото, където е открито, споделиха спасителите му.

Когато го намерихме, изиска вода.

Не можах да допускам, че е жив, сподели един от спасителите. Дадохме му облекла да го стоплим.

Всичко е станало от предпочитание за живот. Изгубил се е, дистанцията е 7-8 км, сподели един от спасителите.  

Наравно със спасителите е имало хора от полицията, доброволци, спасители, сподели шефът на полицията в Перник.

 

Хората, които са го намерили, са го свалили до място, където може да доближи кола за спешна помощ.

 

Детето е аутист. Аутизмът е болест на ензимите, тези хора се хранят с плодове и зеленчуци, разрешава да бъдат хиперактивни. Тази хиперактивност разрешава придвижване ", уточни шефът на МВР- Перник.

 

Сашко е бил открит в 14:27 часа в околност, която е труднодостъпна, само че с оглед аутизма, не съставлява компликация за него. Намирането на това дете в плод на доста хора – служители на реда, планинари, доброволци.

 

Включиха се и хората, които първи намират Сашко: " Парите от бащата, в случай че реши да ги даде, на вас ги даваме – на медиите ", сподели един от делтапланеристите, разкрили детето.

" Детето е оживяло, тъй като се е борило. То е било от самото начало в планината. Планината е с над 20 дерета. Вчера всички тракери са били прегледани отначало, набелязахме нови зони, които не бяха тествани, Направихме си няколко заключения и най-после го намерихме.

Детето е било в безпомощно положение, замърсен, отпаднал, основен, дадохме му одеяло, сгряхме го.

Респект към детето, оживяло е единствено, то е герой, даже на кучетата им беше мъчно ", добавя един от спасителите.

  

Вчера татко му разгласи премия от 100 хиляди лв. за откриването на момчето, което е с аутизъм.

 

Спасителите на Сашко отхвърлиха премията.

 

Сашко беше в неопределеност от 9 дни, откакто изчезна на 11 ноември.

 

По думите на бащата Александър Цветанов синът му е открит в доста труднодостъпна околност в зарязан цех край радомирското село Червена могила.

Това станало, докато планински чиновници на МВР са правили следващ обход в търсене на 12-годишното момче.

 

Новината незабавно заля обществената мрежа Facebook, откакто невиждана по бройка доброволческа акция бе проведена в първите дни от изгубването на момчето.

Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо. В огромната акция по издирването му се включиха чиновници на Министерство на вътрешните работи, планински спасители и над 9000 доброволци - с изключение на поданици на региона, в доброволните формирования имаше хора и от други региони на страната.

 

12-годишният Александър изчезна предишния петък в региона на Профилакториума в Перник, до момента в който се разхождаше с татко си. Сашко е аутист, хиляди доброволци се включиха в издирването, а бащата бе оповестил премия от 100 000 лв. премия за този, който докара сина му.

" Малкият Сашко е открит! Жив е! Благодаря на всички за напъните!!! ", написа в обществената мрежа кметът на Перник Станислав Владимиров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР