Александър Карелин, наричан още Руската мечка. Той е признат за

...
Александър Карелин, наричан още Руската мечка. Той е признат за
Коментари Харесай

Най-значимите спортни снимки в историята

Александър Карелин, именуван още Руската мечка. Той е приет за най-хубавия типичен герой в историята и от тази фотография наподобява е и най-ужасяващият човек в света. Карелин е 3-кратен олимпийски първенец, 9-кратен международен първенец, 12-кратен европейски първенец, юношески международен първенец и нееднократен първенец на Съюз на съветските социалистически републики и Русия.

Последният мач за международната купа в тежка категория сред Джек Килраин и Джон Съливан, игран с голи ръце. Килраин счита, че може последователно да изтощи Съливан, само че треньорът му хвърля кърпата при започване на 76-ия рунд, опасявайки се, че ще почине, в случай че продължи.

Известният кечист Кърт Енъл става международен първенец по битка през 1995г, а на идната година и олимпийски първенец в свободен жанр, въпреки да играе с тежки контузии след строшаване на врата.

Майк Тайсън и треньорът му преди първия му професионален мач.

„ Едно момче идва при мен с искра в очите. Аз храня искрата и тя се трансформира в пламък. Храня пламъка и той се трансформира в огън. Храня огъня и той се трансформира в яростен пожар. “

Скандалният мач сред Аржентина и Англия на четвъртфиналите на световното през1986г. Марадона употребява ръка, с цел да вкара топката в мрежата. Голът е зачетен и по този начин Аржентина побеждава, след което става и първенец.

Мохамед Али стои над съперника си, Сони Листън, и му крещи да стане и да се бие, откакто го нокаутира в първия рунд. Двубоят е описван като „ най-популярната борба след Хитлер и Сталин – 180 милиона американци викат за двоен нокаут.

Има причина този човек да е легенда във футбола. Тази фотография разказва всичко, което е Диего Марадона на първото си международно през 1982г, когато минава през отбрана от шестима белгийци. Четири години по-късно повежда страната си към международната купа.

Не го назовават Въздушният Джордан на вятъра. В тази фотография е събрана цялата мощност на Майкъл Джордан, който побеждава Доминик Уилкинс на финалите през 1988г с съвършен резултат от 50 точки.

Една от най-внушителните олимпийски фотоси. Джеси Оуенс отхвърля да одобри режима на Хитлер на Олимпиадата през 1936г. Хитлер се надява да показва арийското превъзходство по време на игрите, само че четирите златни медала на Оуенс провалят проектите му.

Плуващата легенда Майкъл Фелпс финишира 0.1 секунди преди сърбина Милорад Чавич, спечелвайки своя 7-ми орден през 2008г в Пекин.

Майк Тайсън отхапва ухото на Ивендър Холифийлд в мача от 1997г. Тайсън получава краткотрайна възбрана да се състезава и е санкциониран с $3 милиона.

110 087 души облечени в бяло участват на мача сред Нитъни Лайънс и Нотърдам на стадион Бивър.

Надя Команечи на Олимпиадата в Монреал през 1976г. Единствената гимнастичка, получила съвършен резултат 10.0.

Василий Алексеев изтласква тежести на съревнование през 1969.г Той е считан за един от най-силните мъже и най-великият играч по повдигане на тежести в историята и сред 1970 и 1977г слага 80 международни върха.

Рон Търкот язди Секретариат, който през 1973г печели Белмонт Стейкс с безспорен връх, пробягвайки пистата за 2:24 и печелейки с 31 дължини. Световният връх на Секретариат стои и до през днешния ден.

Американските спринтьори Томи Смит и Джон Карлон подвигат черни ръкавици на подиума по време на Олимпиадата в Мексико Сити – знакът на черната мощ. Смит, златен медалист на 200 метра тичане и Карлос, бронзов медалист, са изхвърлени от игрите поради политическия им жест.

Кейси Сандърс от Дюк се пробва да спре на Джулиъс Пепърс от Северна Каролина през 2001г.

Абебе Бикила печели Олимпийския маратон необут, поставяйки международен връх от 2:15:16.2. Състезанието се организира през нощта, поради тежките летни жеги.

България побеждава Германия на четвъртфиналите през 1994г.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР