Александър Георгиев отрази 37 удара на вратата на Ню Йорк

...
Александър Георгиев отрази 37 удара на вратата на Ню Йорк
Коментари Харесай

Александър Георгиев спря атомното нападение на шампиона Питсбърг

Александър Георгиев отрази 37 удара на вратата на Ню Йорк Рейнджърс, който победи с 4:3 първенеца Питсбърг след продължение в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Това беше едвам вторият следващ старт за вратаря с български корени, който избави дузпа на суперзвездата на първенците Евгени Малкин единствено 11 секунди преди края на постоянното време.

Майка Зибанеяд вкара изравнителния гол за Рейнджърс в края последната третина и по-късно заби победната шайба 2:53 минути след началото на продължението. Крис Крайдър вкара гол и записа три асистенции за първите четири точки от един мач в кариерата си, а с помощта на него, Зибанеяд и Георгиев, Рейнджърс завоюва втори следващ мач.

Брайън Ръст, Райли Шиън и Карл Хагелин вкара за Питсбърг, който загуби за пети път в последните си 15 мача и остана с баланс 10-4-1 от тях. Кейси Десмит, който замества контузения вратар Мат Мъри, избави 29 удара в деветия си мач в кариерата като титуляр.

Загубата остави Питсбърг на второ място в класирането на Столичната дивизия, само че при тъждество в точките с водача Вашингтон. Рейнджърс пък съвсем сигурно ще пропуснат плейофите и това ще се случи за първи път от 2010-а година насам.



Ню Джърси се приближи на пет точки от Питсбърг в Столичната дивизия, откакто победи Лас Вегас с 8:3. Блейк Колман вкара на два пъти, Майкъл Грабнър и Нико Хишиър записаха по гол и асистенция, а с по една шайба се регистрираха Тейлър Хол, Травис Заяч, Стефан Ньосен и Кайл Палмиери. Кийт Кинкайд пък избави 39 от ударите на Голдън Найтс, които остават съвсем сигурни първенци в Тихоокеанската дивизия.

Джеймс ван Риймсдайк записа трети хеттрик в кариерата си, а Мич Марнър вкара победния гол при дузпите за 6:5 в интерес на Торонто против Далас. С това Кленовите листа продължиха клубния връх от победи като домакини до 11 следващи мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР