Александър Гавалюгов попадна сред 10-те играчи, които си струва да

...
Александър Гавалюгов попадна сред 10-те играчи, които си струва да
Коментари Харесай

ФИБА посочи Александър Гавалюгов като потенциална звезда на Европейското първенство

Александър Гавалюгов попадна измежду 10-те играчи, които си коства да се гледат на Европейското състезание в София, съгласно ФИБА. Официалният уебсайт на шампионата от Дивизия Б, който стартира на 11 август, сложи гарда на България в влиятелната ранглиста.

Както е известно “лъвчетата” са в една група с тимовете на Швейцария, Исландия, Чехия и Люксембург.

“След като впечатли на Чалънджъра през предходната година, Александър Гавалюгов се завръща на европейската сцена с задачата да поведе към промоция пред родна аудитория положителния български тим, в който е включен още и баскетболистът на Стела Адзура Деян Колев. Гавалюгов е извънредно надарен гард, който постоянно разчита на стрелбата си от далечно разстояние. Освен това той е мощен на пробиви, употребява флоутъри и показва креативност и визия, когато пробива към коша. Гавалюгов може да намира свободните си съотборници от разнообразни ъгли, даже и посредством пасове с една ръка, до момента в който дриблира. С този скилсет плеймейкърът несъмнено ще е един от най-хубавите гардове в шампионата, изключително в случай че успее да усъвършенства процентите си при стрелбата от предходната година - 34% пукотевица от полето, 23% от тройката и 67% от наказателната линия. Гавалюгов ще сътвори шоу пред домашната аудитория в София”, пишат от ФИБА на формалния си уебсайт.

В класацията има още играчи от Германия, като познатото крило на бундестима Деклан Дуру от Реал Мадрид, Швеция, Грузия, Финландия, Австрия, Белгия, Португалия и Исландия.

Очаква се в залите по време на шампионата да има скаути на доста тимове от Европа, колежанското състезание на Съединени американски щати и НБА.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР