Александър Дунчев не може да преживее факта, че не е

...
Александър Дунчев не може да преживее факта, че не е
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Правителството се бори със спекулата

" Александър Дунчев не може да преживее обстоятелството, че не е министър на земеделието и мъчно се оправя с прочувствената рецесия провокирана от този факт”.

Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Александър Симов в ефира на България он еър. Той разясни, че избира да има вяра на премиера Кирил Петков, който след извършен диалог с Корнелия Нинова е декларирал, че това не е мнение на " Продължаваме промяната ", а персонално мнение на Дунчев.

" Когато се хвърлят такива изказвания тяхната мощ не зависи от публицистичния възторг, а от доказателствата, които предоставяш и документите, които вадиш. Не считам, че господин Дунчев е избрал най-адекватната форма, по която да изрази своето мнение ", беше безапелационен социалистът. Той съобщи, че в това не е слабостта, а силата на обединението - макар другите отзиви да не престават напред дружно, обединени от другите огромни задания, които предстоят.

" Още при започване на коронавирус рецесията през 2020 година Българска социалистическа партия настояваше, знаейки, че рецесията ще сътвори идеална опция за далавера, да има изречение в закона, който да ограничи спекулата. Това, което се случи по-късно потвърди нашата справедливост. Тогава никой не искаше да дискутира протичащото се. Сега обаче виждам държавно управление, което ясно разпознава казуса ", това сподели социалистът във връзка със спекулата към цените на питателните артикули и добави, че когато индустриалната цена на олиото е 2 лв., а на пазара се предлага за 5 или 7 лв., това не е пазарна стопанска система, пазарът бива килнат и в спешната обстановка, в която се намира страната става въпрос за взимане на голяма облага от хора, които са притиснати от доста друго високи цени.

“Оказва се, че до в този момент страната е бездействала по такива проблеми. Не е развила задоволително контролни органи, които да дефинират понятието далавера ", обърна внимание националният представител.
Александър Симов беше безапелационен, че преди всичко са инспекциите на търговците.

Друга съществена задача на ръководството, която аленият народен представител набеляза е точно изчегъртването на проблемите, останали от ръководството на ГЕРБ. " Това е тежката задача на новото ръководство, само че би трябвало да я довършим до край ".

" Ситуацията е такава, че суматохата е доста елементарно постижима ". Той разяснява, че тук вижда ролята на страната - министрите да излязат и да уверят хората, че всичко е наред. Той даде образец с вицепремиера и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е декларирала, че има суровина за производството на олио за 4 години напред: “Това са отговорностите пред новото ръководство. То би трябвало да откри метод да приключи тази икономическа суматоха. Ние би трябвало да потвърдим на българските жители, че главните храни ще ги има на българския пазар и няма да изпитват огромни проблеми ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР