Александър Донски се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Александър Донски се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Донски победи водача в схемата и е четвъртфиналист в Созопол

Александър Донски се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис за мъже от сериите " Фючърс " на Световната федерация ITF в Созопол.

Донски надви над лидера в схемата Богдан Бобров (Русия) с 6:3, 7:6(2). Той не позволи пробив и завоюва след 95 минути игра на твърдите кортове в комплекса " Санта Марина ".

Следващият противник на българина ще бъде Олаф Печковски (Полша), който в профил във втория кръг държавния първенец навън за този сезон Илиян Радулов с 6:2, 6:2. За 17-годишният Радулов това беше дебют в главната скица на съревнование от сериите " Фючърс ".  Националът Пьотр Нестеров отпадна след 6:7(2), 4:6 от третия подложен Владислав Орлов (Украйна). Българинът пропиля на три пъти пробив задатък в първия сет, в това число когато сервираше за триумфа в него при 6:5 гейма. Във втората част Орлов поведе с 5:2 и не позволи да бъде застигнат.

Участващият с " уайлд кард " Янаки Милев беше отстранен от номер 8 Николае Фрунза (Румъния) с 3:6, 4:6. 18-годишният българин проби за 3:2 в първия сет, само че по-късно Фрунза взе осем от идващите 10 гейма по пътя си към обрата. Друг представител на домакините Габриел Донев загуби във втория кръг от петия подложен Роберт Стромбакс (Германия) с 5:7, 2:6.

Донев и Симон Антони Иванов, сложени под номер 3, играят по-късно през днешния ден на четвъртфиналите на двойки против Габриеле Могини (Швейцария) и Пиетро Скиавети (Италия). В същата фаза при дуетите Милев и Нестеров ще срещнат вторите в схемата Михал Микула и Ян Войцик (Полша).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР